Bespaar tot wel via kiesproduct. Find bloedluis bestrijden vandaag! De rode bloedluis vermeerdert zich razendsnel, vooral bij een gunstige (hogere) temperatuur. Rode bloedluizen tappen met regelmaat bloed af bij allerlei vogels, zoals kippen, duiven en kanaries.
Het aantal rode bloedluizen bij vogelkwekers en pluimveehouders is de laatste jaren explosief gestegen.
Waar we met ons zelfde product, Avimite, ook 1 zeker kunnen helpen is bij onze vogelvrienden! De aanwezigheid van bloedluis is ook aan vogels te herkennen, vaak is de plaag dan echter al in een verder stadium. Verder kunnen algemene ziekteverschijnselen zoals dufheid en een verminderde conditie waargenomen worden. HET middel tegen bloedluis bestaat niet. Dit is de aanpak tegen bloedluizen bij kanaries.
Als de kanaries eenmaal last hebben van luizen dan is het een aardig karwei om er weer af te komen. Dit komt omdat luizen zich razendsnel vermenigvuldigen en bestrijdingsmiddelen niet tegen de eitjes werken. Of het om voorkomen of het bestrijden van een uitbraak gaat, u kunt hier alles vinden.
Dit is, zoals de bloedluis , ook een parasiet. In tegenstelling tot de bloedluis heeft deze het niet voorzien op het bloe maar op de vederschacht van onze vogels. De vedermijt verschuilt zich in de wortel van de veer en vreet deze wortel zo ver weg, dat de veer geen enkele kans krijgt om aan te groeien.
Volg het biologische voorbeeld van de kippenboeren. Werkt voor vogels op dezelfde wijze. Kippen drinken natuurlijk meer dan parkieten, kanaries , exoten of duiven. Wij stellen onze adviezen constant bij in functie van feedback die we krijgen. Check zeker ook onze faq-pagina!
Alles is op voorraad en de verzending is super snel! Bloedmijten, ook wel bloedluis genoem zijn kleine mijten die leven van het bloed van vogels. Bloedluis biologische bestrijden met roofmijten. Alle vogels kunnen er last van krijgen, ook kaketoes.
Meestal komt bloedluis echter voor bij kanaries , kippen en kleine tropische zangvogels. De meeste kaketoes die besmet zijn met bloedluis hebben deze besmetting gekregen van deze andere vogels. Ook volièrevogels waaronder ook kanaries kunnen last hebben van bloedmijt ( bloedluis ). De bloedmijt is een hardnekkig beestje dat zich kan verstoppen in alle hoeken en kieren van een hok.
Overdag zie je ze amper, ze houden zich schuil in spleten en kieren.
De bloedluis is tevens te bestrijden zoals ook luizen in rozen en fruit te bestrijden zijn: sprayen met een mengsel van groene zeep en spiritus. Spray zowel het hok, als de dieren met een plantenspuit. Vergeet vooral niet onder de vleugels te spuiten. Ik voer al jaren knoflook poeder en moet zeggen tot op heden geen bloedluis ,Als proef dit jaar enkele kanaries aangeschaft geen knoflook poeder gegeven en jawel bloedluis en bijna alleen geconcentreerd in het kanarie gedeelte ,De grasparkieten,wildzang en agaporniden die er nog geen 20cm vandaan zitten niets te vinden ,De kooien van de kanaries.
De naam is zo ingeburgerd in onze vogelliefhebberij, maar eigenlijk is deze ingedeeld bij de Mijten. Ze zou een wetenschappelijke naam dragen van Dermanyssus gallinae, en behoren tot de spinachtige. Maar laat het ons maar houden bij de bloedluis , ons aller gekend. Diatomeeënaarde ( Hemexcide ) bij bloedluis.
Deze ectoparasiet veroorzaakt veel schade en ongemak bij vogels en vogelliefhebbers. Volwassen is een bloedluis 8-millimeter groot.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.