maandag 10 juli 2017

Luizen bestrijden bij kippen

Zoek naar luizen bestrijden op de nieuwe KensaQ. Kippen kunnen last hebben van luizen , vlooien en mijten. Het meest berucht is bloedluis. Deze kleine kriebelbeestjes komen veel voor. Zit er eenmaal bloedluis in je kippenhok, dan kom je er moeilijk vanaf.


Je kunt het wel met de nodige inspanningen onder controle krijgen.

Luizen , vlooien en mijten zijn vervelende ongedierte waar je kippen veel last van kunnen hebben. Deze beestjes zijn soms hardnekkig te bestrijden. Voor bloedluisbestrijding hebben we een aparte categorie. Deze mijt, want dat is het, kruipt ´s nachts met honderden andere via de poten omhoog in de veren van de kippen om zich vol te zuigen met bloed. Zonder ingrijpen kan een kip letterlijk worden doodgezogen.


Beaphar en wordt al jaren ingezet om luizen en dergelijke te bestrijden. Overdag zie je ze amper op de kippen. Ze houden zich schuil in spleten en kieren, onder zitstokken, legnesten of voerbakken, in het strooisel.


Nachts kun je met behulp van een zaklamp zien dat de mijten zich overal bevinden.

Bij kippen met een baard die deze met hun snavel niet kunnen reinigen treffen we vaak luizen aan. In de aarsstreek kan men vaak luizen en de eieren of neten vinden. Kleine mijten huizen daar soms, evenals in de vleugels. Belangrijk is dat we voor de bestrijding onschuldige preparaten gebruiken die de kip geen kwaad doen. Soorten luizen bij kippen herkennen, behandelen en voorkomen Veel kippen zullen een keer in hun leven in aanraking komen met luizen.


Vooral in de zomer kunnen de kleine parasieten een echte plaag vormen waarbij ze veelvuldig op de kippen aanwezig zijn. De verschillende soorten luizen kunnen de kippen veel jeuk en irritatie bezorgen. Kippenvlooien bestrijden kan natuurlijk zelf met wat huis- tuin en keukenmiddelen, maar beter is het om direct al een ongediertebestrijder in te huren. In sommige gevallen kunnen kippen hieraan zelfs overlijden. Herkennen, bestrijden en voorkomen Voor een goede behandeling of bestrijding moeten de parasieten eerst herkend worden.


Ze zijn te herkennen aan verschillende uiterlijke kenmerken, maar ook het gedrag van de kippen kan soms verraden of de kippen last van luizen , mijten of vlooien hebben. Mijn kippen hebben bloedluis, wat nu? Als je bloedluizen met je blote oog hebt gesignaleerd bij je kippen , dan betekend dat je te laat bent met behandelen. De luizen gaan in het donker op de dieren zitten.


Dus het klopt dat je overdag geen luizen op de kippen of vogels zelf kan vinden. Als er overdag wel luizen zitten, dan zijn het andere soort luizen waarvoor Finecto Oral geschikt is. Hoe herken je bloedmijten in het hok?


Dit heeft een wit-grijze kleur en is heel lastig om te bestrijden.

De meeste luizen zijn makkelijk te bestrijden en uw kippen zullen korte tijd na aanvang van de behandeling weer luisvrij. Bloedluizen, kalkpootmijten, luizen en vlooien bij kippen bestrijden. Bloedluis bestrijden bij hobbykippen: eenvoudig en verantwoord Het Zijdehoen, de Yokohama, de Blauwe Sumatra, de Nederlandse Sabelpootkriel.


Een liefhebber van kippen raakt er niet over uitgepraat. Tips om zelf kippen te kwekekn: Onze kippen in de tuin leggen (hopelijk) bijna dagelijks een eitje. Normaalgezien nemen we dat weg en zal de kip nog niet aan broeden denken. Zodra er een aantal eieren in hun nestje liggen bestaat de kans dat de kippen zich klaarmaken om te gaan broeden. Rode bloedluis bij kippen opsporen, voorkomen en bestrijden.


Met onze hulp beschermt u uw vogels, pluimvee en kippen tegen bloedluis. Door de beten krijgen de kippen kleine (rode) bultjes de licht kunnen jeuken. Maar dit is lastig waar te nemen. Pas bij echte overlast zullen de kippen bleek en vermoeid raken. Het gevaar van bloedluis is dat ze ook andere ziektes kunnen overdragen.


Het is daarom goed om bloedluis zo snel mogelijk te bestrijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts