Tips voor uw meerkamerfilter. Onze tips voor de keuze van een meerkamerfilter : Kies een filter dat bij de grootte van de vijver past. Het is daarom het meest toegepaste filter bij koivijvers. De grens van een meerkamerfilter ligt vaak in de maximale doorstroming. Houdt u bij aanschaf van een meerkamerfilter altijd rekening met de ruimte die deze in beslag neemt.
Een meerkamerfilter neemt vaak behoorlijk wat ruimte in. Hier wordt het vijverwater doorheen gevoerd via de verschillende filtermaterialen. Meerkamerfilters maken gebruik van meerdere aan elkaar geschakelde kamers. Vooral bij vijvers met een grote weerstand door de totale waterinhoud of het grote bestand aan vissen wordt dit type filter toegepast. De oudste en tot nu toe het meeste gebruikte koifilter is het bekende rechthoekige filter met meerdere afzonderlijke compartimenten.
Deze vijverfilters zijn in staat grote hoeveelheden zwevend vuil uit het water te filteren. U kunt een meerkamerfilter ook zelf éénvoudig samenstellen door gebruik te maken van verschillende losse module filters en deze met elkaar te koppelen, deze zijn dan meestal uitgevoerd in 3-kunststof bakken. Bij de meest gekochte meerkamerfilters zijn de verschillende kamers meestal aan stuk gegoten in een rechthoekige vorm. Er zijn velen variëteiten aan filters in omloop, één hiervan is het meerkamerfilter. Het meerkamerfilter wordt al jaren in de vijverbranche toegepast.
Een filter met een simpele werking, welke precies naar wens ingericht kan worden. Achter het meerkamerfilter kan een zandfilter of druppelfilter geïnstalleerd worden. Dit kan als een nadeel beschouwd worden en vaak wordt dan ook een meerkamerfilter in gravity opstelling gekozen dat onder een houten terras wordt geïnstalleerd.
De vortex is zeer nuttig om grote hoeveelheden vaste vuildeeltjes te verwijderen. Osaka meerkamerfilter complete sets incl. Alle kamerfilters direct uit voorraa nu extra voordelig als complete filterset dit houdt in:. Vaak wordt dan ook een meerkamerfilter in gravity opstelling gekozen en onder een houten terras geïnstalleerd. Naast puur biologische filters bestaan er ook andere typen.
De bekendste is het meerkamerfilter. Voor elk type filtering is een kamer opgenomen in het filter. Voor een gewone tuinvijver is een meerkamerfilter niet nodig. Hierdoor is het meerkamerfilter makkelijk te installeren en is een meerkamerfilter een compleet vijverfilter. Kortom, een meerkamerfilter is ook zeker de moeite waard om over na te denken.
Nieuw in de lijn van een meerkamerfilter is de sansai meerkamerfilter met vortex. Dit sansai meerkamerfilter vindt u ook in onze vijverwinkel. De inhoud van een meerkamerfilter is naar wens aan te passen waardoor de capaciteit makkelijk vergroot kan worden.
Standaard bevatten de meeste kamerfilters borstels, japanese matten en biogische filtermaterialen. Een kamerfilter kun je uitbereiden met een vortex al of niet voorzien van borstels. WesPro polyester meerkamerfilters zijn degelijke vijverfilters.
Ze kunnen boven de grond (pompgevoed) of onder de grond (gravity) geplaatst worden. Wilt u de meerkamerfilter in een pompgevoede opstelling, dus gewoon op het maaivel dan zijn daar optioneel adapters voor te verkrijgen. Dit filter onderscheidt zich van de voorgaande filtersystemen doordat het water via bijvoorbeeld een vortex (ronde filterkamer) aan de onderkant van het filter binnen komt, en dus van onder door het filtermateriaal naar boven stroomt.
Doordat dit meerkamerfilter ook met een UV-C filter is uitgerust, wordt ook groen water voorkomen. Zweefalgen, die voor groen water zorgen, worden door deze watt lamp namelijk effectief aangepakt. Dit maakt het Aquaforte meerkamerfilter een effectief filter voor het vijverwater.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.