maandag 19 maart 2018

Pannenkoekenplant

Pannenkoekenplant water geven. Controleer regelmatig door een vinger in de grond te stoppen hoe droog de grond is. Zorg ervoor dat de grond van het plantje licht vochtig blijft.


Een leuke groeiwijze, makkelijke verzorging én hij maakt snel stekjes. De pannenkoekenplant (ook wel pilea peperomioides) is populair! Het plantje groeide op het CanShanggebergte in de provincie Yunnan.

Vandaar dus ook de bijnaam Chinese geldplant of Chinese Missionary Plant. In China staat het plantje symbool voor fortuin en zeggen ze dat wanneer je een gouden munt in de aarde bij het plantje steekt er ook gouden munten aan de plant zullen groeien. Vandaag een mooi cadeau gekocht de pannenkoekenplant in pot, de medewerkster heeft mij super geholpen en de plant in de pot gezet met potgron hydrokorrels en een plastic zak de tip van de dag zodat de pot niet gaat zweten. SUper bedankt voor de goede hulp en tips ! Pilea peperomioides ( pannenkoekenplant ) is een plant uit het plantengeslacht Pilea. Dit geslacht behoort tot de brandnetelfamilie (Urticaceae).


De verzorging van de de Pilea is echt minimaal. Door te overwateren kunnen de wortels namelijk gaan rotten en krijgen schimmels of andere infecties een kans. Na een tijd in de schaduw is-ie helemaal terug: de pannenkoekplant!

Hij heeft weinig aandacht nodig en laat zich nog makkelijk stekken ook. Ik ben groot fan van de pannenkoekenplant , ofwel de pilea peperomioides. Hij ziet er onwijs leuk en speels uit, en is daarnaast gemakkelijk te verzorgen. En het allerleukste: als je pilea blij is, groeien er baby’tjes aan de plant.


In dit artikel leggen we uit hoe je de pannenkoekenplant kunt stekken. Wij noemen hem gewoon Marco. Hij is niet giftig en heeft geen direct zonlicht nodig. Soms een beetje water, daar wordt ‘ie blij van. Door zijn kleine formaat kan hij het qua luchtzuivering niet winnen van zijn grotere groene collega’s.


Vorig jaar kreeg ik mijn eerste pannenkoekenplant – pilea peperomioides – van een vriendin. Maar weet je al hoe je je pannenkoekenplant in topvorm kan houden? Haal de pannenkoekplant in zijn geheel, met aarde en wortels, uit de pot.


In deze blog geef ik je enkele verzorgingstips mee. Probeer het stekje voorzichtig met je handen los te trekken. Maar hoe moet je nu die pannenkoekplant stekken? De Pilea pannenkoekenplant is weer helemaal hip!


Na een opleving te hebben gekend in de jaren was de pannenkoekplant in de vergetelheid geraakt. Maar sinds kort is deze retro plant weer helemaal populair. De plant heeft als bijnaam pannenkoekplant en in het Engels Chinese Money Plant.

Lang was er alleen een handel in stekjes van deze plant, maar sinds een tijd kun je hem kant en klaar kopen. Bijvoorbeeld bij Plantje, VidaXL en Bol. Aangezien zo’n beetje alles uit de seventies terugkeert, is er nu een ware run naar de pannenkoekenplant. Wat een geweldig leuk plantje is het ook! De ronde, grafische blaadjes maken hem zo populair dat hij nog lastig te verkrijgen is.


Eentje weten te bemachtigen? Dit is de fanpagina voor het allerleukste kamerplantje op aarde: de pannenkoekenplant. Daarom deel ik wat handige tips voor je, zodat je extra lang van deze mooie kamerplant kunt genieten. Kies in het najaar voor windlichtjes, potten en vazen met goudglans of reliëf.


Voeg wat kleine lieve groene plantjes toe, zoals de pannenkoekenplant. Met kussens introduceer je snel een nieuwe look in huis. Kaarslicht erbij en de dromerige sfeer is helemaal af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts