donderdag 17 september 2015

Snoeien hortensia annabelle

Kwaliteit voor lage prijs. Kijk eenvoudig de nieuwste films thuis via Smart TV, mobiel of game console. Geen abonnement, betaal per film. Bestel simpel en snel jouw struiken.


In het vroege voorjaar kun je deze hortensia snoeien.

Je kunt van deze struiken de planten tot vijftien centimeter boven de grond afknippen, voor een mooie compacte plant. Wil je dat de plant groter wordt, knip dan alleen de bloemen eraf. Het snoeien van de hortensia ‘Annabelle’ kan altijd wat rigoureuzer, zodat je mooie grote bloemen krijgt. Zij zal mooie ronde bloembollen vormen in verhouding tot de stengels, niet te klein en niet te groot, en zonder doorhangen.


Minder snoeien voor kleinere bloemen. Heb je liever iets kleinere, bolvormige bloemschermen die minder steun nodig hebben? Hortensia Annabelle niet snoeien.

Toch weet niet iedereen wat te doen met de plant, standplaats en behandeling zijn de meest belangrijke aspecten om met succes de ‘Annabelle’ te houden in uw tuin dus hiertoe zal ik mij beperken. De wijze waarop verschillende hortensia´s worden gesnoeid is verschillend. Deze hortensia ‘Annabelle’ bloeit op eenjarige scheuten van juli tot en met augustus.


Elk voorjaar dient u deze struik diep terug te snoeien op twee tot drie ogen en dunne twijgen te verwijderen. Hierdoor ontstaat op den duur een goed gevormd takkenskelet. Vandaar dat wij hieronder duidelijk uitleggen hoe je de verschillende hortensia soorten kunt snoeien. Lees hier meer over het snoeien van de pluimhortensia.


De hortensia zal hetzelfde jaar alweer bloeien, en dankzij het snoeien extra rijk. Moet je de hortensia Annabelle na het snoeien ondersteunen? Sommige stengels en bloemen worden zo zwaar dat ie kan knakken.


Wanneer moet je uitgebloeide bloemen knippen? Snoei deze hortensia begin maart terug tot op zes a acht bladogen per stengel. Tip: Direct na het snoeien is het goed om je hortensia ’s te bemesten. Hoe houd ik mijn hortensia ’s blauw? Naast het snoeien van de hortensia ’s, komt er nog meer bij kijken om deze planten mooi te houden.


Heb jij van die prachtige blauwe hortensia ’s en wil je voorkomen dat ze verkleuren?

Bekijk dan onze tips om je hortensia ’s blauw te. Een liter pot heeft een doorsnede van cm. Wij krijgen regelmatig de vraag van onze klanten of hortensia ’s in het najaar gesnoeid mogen worden en of voor alle soorten hetzelfde geldt.


In het kort leggen we uit waar je zoal op moet letten. Hoe snoeien en verzorgen hortensia ’s? Is dat bij ieder soort hetzelfde? De hoogte van een volgroeide hortensia is tot 1cm. In deze video laat ik zien hoe de Hydrangea Annabelle gesnoeid moet worden.


De Annabelle is niet de enige variëteit binnen de familie van de arborescens, de overige variëteiten kunnen op dezelfde manier worden gesnoeid. Bij harde wind of regenslag willen stelen nog wel eens afknappen of verbuigen. Twee soorten hortensia zullen verschillend behandeld moeten worden.


Door de hortensia af en toe te snoeien , geef je hem nog meer groeikracht. Dit zijn de soorten die ieder jaar. Hoe en wanneer moet je een hortensia snoeien ? Krijg je door het snoeien minder bloemen?


Naast de gewone takken te snoeien kan ook worden gekozen voor het snoeien van de wortels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts