donderdag 17 december 2020

Zelfbestuivende fruitbomen

Alle fruitbomen vind je op beslist. Bestel simpel en snel jouw bomen online. Meerdere aanbieders en soorten. Alle merken voor de laagste prijs. Het bestuiven van een fruitboom is erg belangrijk.

Zonder dat een normale fruitboom bestoven wordt, laat hij zijn bloesem vallen en gaat hij geen vruchten vormen. Er zijn ook zelfbestuivende bomen. Deze geven dan wel vrucht, maar altijd minder dan met kruisbestuiving.


Mocht u geen plaats hebben voor meerdere fruitbomen en bevindt er zich in de buurt geen andere vruchtboom dan kan u kiezen voor een zelfbestuivende fruitboom. Sommige fruitbomen verkleuren ook nog eens prachtig in de herfst. Dit is een informatieve site over appelbomen met o. Kruisbestuiving levert altijd meer fruit op dan.


Bij de informatie-pagina zal ook een optie worden gegeven om te bestellen via fruitbomen.

Appelbomen wordt in het Latijns Malus domestica genoemd behoren tot de meest voorkomende en geliefde fruitbomen. De meeste fruitbomen hebben kruisbestuiving nodig om vruchten te geven. Bestuivingstabel fruitbomen Wat is de beste bestuiver van uw fruitboom? Diverse fruitbomen zijn zelfbestuivend. Hieronder vindt u een bestuivingstabel van de meest voorkomende soorten appel, peer, pruim en kers.


Afhankelijk van jouw tuingrootte kies je een soort die past bij jouw wensen. Wist je trouwens dat je kunt kiezen voor een zelfbestuivende appelboom, maar ook een kruisbestuivende soort? Kies je voor een zelfbestuivende appelboom, dan heb je geen tweede appelboom nodig om appels te kunnen oogsten. Halfstam fruitbomen in verschillende variaties. Veelal zelfbestuivend en geschikt voor Nederlandse bodem.


De volgende fruitsoorten zijn verkrijgbaar in halfstam fruitbomen :appel, peer, nectarine en pruim. Bestuivende fruitbomen kunnen tot 1meter uit elkaar staan, de bijtjes doen ook dan hun werk. Er komen allerlei elementen kijken bij het planten van een fruitboom.


We zullen ze stap voor stap met je doornemen zodat jij straks heerlijk appels kunt plukken van je eigen appelboom. Wanneer fruitbomen planten? Het planten van fruitbomen kan het beste gebeuren wanneer de bomen in rust zijn.

Prunus persica “Peregrine” is een perzikboom van Engelse afkomst die volledig zelfbestuivend is. Hij verkiest een standplaats in de volle zon, maar liefst beschut tegen late vorst die de vroege bloei kan beïnvloeden. Perzikboom Peregrine is een vroeg ras waardoor je al eind augustus kan oogsten.


Fruitbomen worden onderverdeeld naar de hoogte van de boom. Van klein naar groot zijn er patio- fruitbomen , laagstam fruitbomen , halfstam fruitbomen en hoogstam fruitbomen. Vroeger waren hoogstam fruitbomen de norm.


Dit zijn fruitbomen waarbij de kruin (vertakking) begint op ongeveer meter hoogte. Deze fruitbomen stonden vaak bij boerderijen. Appels en peren kun je niet vergelijken, maar wel samen in de tuin planten.


Een mooie laagstam-appelboom staat heel romantisch en van de appeltjes maak je appeltaart uit eigen tuin. Geef fruitbomen wel een open zonnige plaats en verstevig ze het eerste jaar met een steunpaal. Bij appelbomen kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de variëteit ‘Elstar’.


Bij de keuze tussen de verschillende variëteiten kunt kiezen voor zelfbestuivende en niet- zelfbestuivende fruitbomen. Niet- zelfbestuivende fruitbomen geven een hogere opbrengst wanneer er een andere variëteit van die fruitsoort in de buurt staat. Een appelboom kan bijvoorbeeld last hebben van spinselmot.


Wij hebben het grootste sortiment fruitbomen op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts