dinsdag 25 februari 2020

Vlierbloesemsiroop gezond

Voor 16:uur besteld is morgen in huis. Ontvang welkomstkorting. Profiteer vandaag nog van de geweldige aanbiedingen. De vlier is een plant die al vele eeuwen gebruikt wordt als een soort geneeskrachtig kruid. Niet alleen de bessen van de plant kun je gebruiken om diverse medische.


Het zou slijmoplossend werken en dus heilzaam zijn bij verkoudheden en bij griep zou het ook een heilzame werking hebben.

Bovendien zou de vlier de afweer versterken. Maar de siroop is vooral erg lekker! Het helpt dus goed bij een holte-ontsteking en het ophoesten van slijm.


Ook helpt vlier om griep te voorkomen en zorgt het dat een eenmaal gevat griepje minder lang duurt en minder hevig is. Vroeger maakte men fluiten van de vlier. Deze werden ´flierefluiten´ genoemd. De vlier kende van oudsher een groot aantal geneestoepassingen.


Mijn schoonmoeder maakte vroeger ook altijd vlierbloesemsiroop.

Helaas is zij al jaren overleden. Dus wij zijn heel blij met dit recept. De laatste jaren nemen we steeds vlierbloesemsiroop uit Oostenrijk mee, waar je dat gewoon in de supermarkt kan kopen. Het is een van de eerste dingen die je kunt oogsten die je echt een lente en zelfs zomers gevoel geven. Maar het internet stikt van de recepten.


Vlierbloesemsiroop is heerlijk. Via mijn site ontving ik ook nog eens diverse suggesties hoe je de beste siroop zou moeten maken. Je kunt allerlei variaties bedenken op vlierbloesemsiroop zo kan je ook wat muntblaadjes meekoken of rozenblaadjes.


Als je de limonade in een glazen kan maakt voeg dan een bloemenscherm en een schijfje citroen toe voor een feestelijk effect. Een middel om op een natuurlijke wijze het afweersysteem in goede conditie te krijgen zijn vlierbessen. Maar niet iedereen weet dat ze zo gezond zijn of hoe ze dat moeten aanpakken. Hieruit blijkt dat de vlierbes enorm veel voedingsstoffen bevat.


Jarenlang maakte ik geen vlierbloesemsiroop , omdat er zoveel suiker in moet om de siroop goed te houden. Dit recept bracht me vervolgens weer op het idee om toch ook wel vlierbloesemsiroop te gaan maken, want dat kan ik lekker lang bewaren en daar kan ik dan bijvoorbeeld mijn waterkefir mee opvrolijken bijvoorbeeld. Zo kan ik dus later in het jaar ook nog heerlijke gefermenteerde vlierbloesemdrankjes drinken. Eind mei bloeit de vlier en kunnen we weer vlierbloesemsiroop maken.


Probeer dan eens dit makkelijke recept. Lekker met prosecco of door een dessert!

Op het blog Greendelicious vonden we het recept van een lekkere vlierbloesemlimonade. Heerlijk verfrissend en je bepaalt zelf hoeveel suiker je erin doet. Dat kan bijna niet anders.


Wel kun je ongezoet vlierbloesemwater maken, dat is maar een paar dagen houdbaar. De siroop kun je in grote hoeveelheden maken want die kun je goed bewaren. Hitte die bij koorts het lichaam niet uit kan, kan door hete vlierbloesemthee losgelaten worden.


Toen ik tijdens het wandelen met Ollie óveral vlierbloesems zag bloeien, schreef ik bovenaan mijn to do list: zelf vlierbloesemsiroop maken! De eeen vindt vlierbloesem lekker ruiken, de ander vindt het stinken. Recepten voor het gezond gebruik van vlierbessen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts