dinsdag 21 juni 2016

Hortensia limelight

Hét online tuincentrum met meer dan 10. Kwaliteit voor lage prijs. Bekijk de Hortensia Aanbiedingen. Gemakkelijk thuis bezorgd. Bestel simpel en snel jouw struiken.


Hortensia limelight

De bloemen verkleuren in het najaar met prachtige roze kleuren. Deze Hortensia is mooi als solitair, in de border, of als vakbeplanting. Deze pluimhortensia heeft daar geen last van.


Kijk voor meer informatie in het artikel grondsoorten. De meeste soorten hoeven weinig gesnoeid te worden. De wijze waarop de diverse soorten hortensia ’s worden gesnoei is verschillend.


Kan ik de Hortensia snoeien? Bij hortensia snoeien kun je in een video zien hoe je dit doet. Ook de takken zijn sterk en blijven overeind staan, dit in tegenstelling tot andere soorten hortensia ’s. Hydrangea paniculata ‘ Limelight ’: dit soort pluimhortensia wordt in veel tuinen geplant en heeft opvallend lichtgroene pluimen.


De hydrangea serrata zijn afkomstig uit Oost Azië. Ze hebben schermvormige bloemen. Het verschil met de schermvormige bloemen van de boeren hortensia is dat deze soort lager blijft en dat de bloembladeren puntiger zijn dan die van de boeren hortensia. De hortensia Limelight hebben we jaarrond op ons planten- en bomencentrum staan. Ideaal voor wanneer u minder ruimte heeft of iets lagers zoekt.


Afhankelijk van uw snoeiwijze, wordt de pluimhortensia ongeveer tot meter hoog. Slaat u het snoeien over dan wordt hij hoger, maar verschijnen er minder en kleinere bloemen. De hoeveelheid aan bloemen maar ook de grootte daarvan zijn bijzonder. Deze soort kan tot wel meter hoog worden. De pluimen van deze hortensia zijn meer rond van vorm.


De maximale hoogte van de ‘ Limelight ’ is meter. Pluimhortensia’s bloeien op eenjarig hout. Wij raden aan de ‘ Limelight ’ in maart terug te snoeien tot het oude hout.


Hortensia limelight

De pluimhortensia is zeer geschikt als borderplant, maar ook alleen komt deze sierheester goed tot zijn recht. In de meeste tuinen is er wel een te vinden. Een hortensia verzorgen is niet moeilijk. Maar wat wel heel belangrijk is: water geven. Het zijn dorstige planten en zonder water kunnen ze niet.


Verzorg je hem goe dan kun je nog meer genieten van zijn prachtige bloemen! Bij het snoeien van een hortensia is het belangrijk om rekening te houden met de soort hortensia en op welk hout ze bloeien. Bij het uitlopen van de bloemen zijn deze eerst crèmekleurig en later worden de bloemen wit.


In de nabloei van deze bloemen kan deze pluimhortensia een roodachtige kleur krijgen. De exclusieve verpakking met planten bevat gedetailleerde plant en kweek instructies.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts