dinsdag 31 maart 2020

Zuilvormige boom voor kleine tuin

Van tuinhout tot sierbestrating! Hier vind u ons assortiment zuilvormige bomen. Onze zuilbomen zijn bomen die van nature een opgaande groeiwijze hebben. Een zuilboom blijft smal wat hem geschikt maakt voor een kleine tuin. Ook is een zuilboom prachtig als grote solitair in een tuin of aan het begin van een oprit.


Een mooie zuilboom is bijvoorbeeld de liquidambar sty.

In ons sortiment vindt u daarnaast een sierkers als zuilboom. Andere bijzondere vormen zijn bolbomen, dakbomen en treurbomen. Bent u juist op zoek naar een lage boom , denk dan eens aan planten op stam. Een zuilvormige boom is en blijft smal wat hem perfect maakt voor een kleine tuin. Het mooie smalle silhouet van een zuilvormige boom voegt hoogtewerking toe aan uw tuin.


Bomen, geschikt voor in een kleine tuin. U bent van plan een boom te kopen die niet al te groot wordt? Wij hebben diverse soorten bomen die in een kleine tuin passen.

We leveren u alleen de allerbeste (eerste) kwaliteit kleine sierbomen direct vanuit onze eigen kwekerij tegen de scherpste prijs. Soorten zuilvormige bomen voor in kleine ,. Een boom heeft altijd meer te bieden. En het is echt niet zo dat een hoge boom meteen ook de hele tuin in beslag zal. Er zijn vele soorten smalle zuilvormige bomen in diverse formaten en afmetingen te koop. Zuilbomen en smalle bomen.


Wij leveren u alleen de allerbeste (eerste) kwaliteit zuilbomen direct vanuit onze eigen kwekerij tegen de scherpste prijs. Door zijn smalle strakke groeivorm is hij dé trekpleister voor uw tuin , laan of plantsoen. Ook voor kleine tuinen zijn er genoeg mogelijkheden en één goed geplaatste solitaire boom kan enorm veel doen.


Kleine bomen met opvallende bloei Judasboom. Ga voor een boom die het hele jaar door iets te bieden heeft. Zo heeft je tuin altijd een blikvanger. Magnolia kobus draagt stervormige, witte bloemen voor het blad.


Goed bestand tegen ziekten en plagen. Cercis siliquastrum (judasboom) pronkt met roze bloemen en sierlijke. De boom wordt niet heel erg groot en is dus perfect voor kleine tuinen.


De zuilvormige amberboom heeft haar oorsprong in Amerika en is erg populair in Nederland.

Het is een prachtige boom die niet al te groot wordt. Bomen en hagen plant je tussen half november en april. Maak het plantgant ongeveer 2x zo breed zijn als de wortels van de boom. Je kan de boom best ondersteunen met een boompaal aan de westzijde van de boom. Sierappels zijn een aanwinst voor iedere tuin.


De bloesem in het voorjaar en de prachtige sierappeltjes in de herfst zorgen ervoor dat de boom veel toevoegt aan de tuin. Dit zuilvormige sierappeltje is door zijn compacte vorm helemaal gemakkelijk toepasbaar in een kleine tuin. De hoogte is uiteindelijk m. Carpinus betulus Fastigiata groeit op jonge leeftijd als zuilvormige boom. Op oudere leeftijd groeit deze smalle zuilboom uit tot een bredere eivormige kroon. Het blad is ovaal-eivormig en dubbel gezaagd en fris groen van kleur.


In de herfst wordt het goudgeel. Heb je een kleine tuin maar wil je toch graag een boom in je tuin ? Ook kleinere bomen zijn prachtige blikvangers. Tuinseizoen zet mooie, kleine bomen voor je op een rij: 1. Krentenboompje (Amelanchier laevis ’Ballerina’) Het krentenboompje is één van de kleine bomen. Deze bomen noemt men zuilbomen en zijn een opvallende verschijning in de tuin.


Ook voor tuinen met minder ruimte zijn het vaak zeer geschikte bomen. Deze bomen geven diepte en zorgen voor een hoogte-accent in de tuin zonder veel ruimte in te nemen. Sierbomen voor de kleine tuin. Waarom willen mensen sierbomen voor de ( kleine ) tuin ? De meeste sierbomen bereiken geen grote volwassen hoogte. Denk ook aan de potgrond alstublieft.


En voila, u heeft uw boom in uw tuin. Bekijk aanplanten stappenplan. Wilt u het exacte stappenplan zien? Er zijn verschillende meningen over hoe een boom gesnoeid kan worden. Eigenlijk snoeit iedereen naar zijn mening de boom op de juiste manier.


Vind je het toch wel nodig om te snoeien dan kan dit het beste in het voor of najaar. Bomen of struiken die je in een zuilvormige vorm snoeit moet je twee keer per jaar bij snoeien om zo een mooie strakke vorm te houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts