maandag 23 maart 2020

Uitgebloeide hortensia bloemen snoeien

Bestel nu Bloem producten vanaf € bij Viata, jouw online apotheek. Voor de scherpste prijzen online! Hou je zelf fit en gezond. Ontdek ons ruim aanbod vitaminen! Vragen over uw product of over uw klachten.


Bel of mail met één van onze experts.

Bekijk ons uitgebreid assortiment gezondheidsproducten online of in onze winkel. Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Deze soorten niet snoeien dus, maar alleen de oude bloemen afknippen.


U moet wel oppassen, dat u de aanzet van de nieuwe knoppen, die vlak onder de uitgebloeide bloem zullen verschijnen, niet mee afknipt. Uitgebloeide bloemen wegknippen Uitgebloeide bloemen kun je bij alle soorten hortensia ’s gewoon wegknippen. Natuurlijk kun je de bloemen ook laten staan als vorstbescherming (hoewel deze bescherming minimaal is).


Een andere reden kan zijn dat de uitgebloeide bloemen er mooi uitzien, vooral in de winter, wanneer de tuin sowieso al erg kaal is. Alleen als je vindt dat hij te groot en te breed wordt is snoeien nodig. Knip na de winter (en altijd vóór maart) altijd de uitgebloeide bloemen weg vlak boven het bovenste paar dikke en gezonde knoppen.

Dit betekent dat u door takken in te korten of geheel weg te snoeien , een aantal bloemen voor het volgende seizoen wegknipt. Bij uitgebloeide bloemen op eenjarig hout (dus op takken die dat jaar voor het eerst gebloeid hebben) zit de nieuwe bloemknop vaak aan de top van de stengel, en kan de oude bloem beter blijven zitten om te voorkomen dat ook de knop weggeknipt wordt. Kortohet verwijderen van de oude bloemen is dus best een nauwkeurig klusje.


Snijd ze dan tot op de grond af. Als u wilt dat de helleborus zich vermeerdert, kunt u een aantal uitgebloeide bloemen laten staan. Warentuin wil het snoeien graag wat gemakkelijker maken voor u. In dit artikel heeft u kunnen lezen over uitgebloeide bloemen snoeien. Sommige soorten zijn tweekleurig.


Deze hortensia ’s hoeven eigenlijk helemaal niet gesnoeid te worden, wel moet je de uitgebloeide bloemen afknippen. Er groeien na het snoeien in het voorjaar immers altijd wel weer bloemknoppen aan. Knip de planten tot vijftien centimeter boven de grond af voor een mooie compacte struik.


Door begin voorjaar de verdorde bloemen af te knippen en de plant zo nodig te snoeien , zorg je ervoor dat de sapstroom de nieuwe knoppen beter bereikt, zodat die zich des te beter ontwikkelen. Hoe moet je bloemen uit je hortensia knippen? Klimhortensia’s alleen snoeien om groei te beperken. Ook de uitgebloeide bloeiwijzen kun je afknippen, bij voorkeur na de winter.


Als de plant groot mag worden, kunt u ervoor kiezen om alleen de uitgebloeide bloemen eruit te knippen. Door te snoeien houd je de struik jong. We geven je een simpel stappenplan waardoor het snoeien van een hortensia een fluitje van een cent is!


Stap 1: uitgebloeide bloemen.

Als het goed is heb je de uitgebloeide bloemen aan de struik laten zitten, om ‘m te beschermen tegen de vorst. Daarna vormt je hortensia nieuwe takken waarop bloemen komen die dit jaar bloeien. Tips: Gebruik voor het snoeien van je hortensia een Gardena Comfort snoeischaar. Geef je hortensia na het snoeien wat hortensiavoeding zodat ze extra goed groeit.


Dag, mijn hortensia met vlakke roze bloemen is al uitgebloeid. Dit jaar was de bloei niet zo uitbundig als in eerdere jaren. Mag ik de uitgebloeide bloemen al knippen?


Normaal snoei ik in het voorjaar half om half diep weg. Gedurende de winter snoeien is over het algemeen af te raden, maar de klimhortensia zal deze ingreep overleven. Houd er dan rekening mee dat ze de volgende zomer geen bloemen aanmaken. Moet ik de uitgebloeide bloemschermen wegknippen?


Wij adviseren om de uitgebloeide bloemschermen te behouden. In de zomer erop zijn er dan geen bloemen , maar de plant overleeft deze ingreep wel. Hortensia soorten die bloeien op eenjarig hout. De bloemen worden gevormd op nieuw, jong hout.


Je kunt deze soorten dus gerust snoeien , hij staat hetzelfde jaar nog in bloei. Dit zijn de soorten die bloemen vormen op het hout van het vorige bloeiseizoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts