dinsdag 5 november 2019

Sla planten wanneer

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Ruime keuze planten op beslist. Vergelijk hier aanbiedingen. Geef sla voldoende water Laat een slaplantje nooit uitdrogen, dan worden de bladeren taai en de bladranden bruin.


Geef dus bij droogte voldoende water, liefst in de ochten zodat de plantjes goed kunnen opdrogen. Kropsla gaat vrij snel rotten wanneer de bladeren te lang nat blijven. In het najaar kan dit een probleem zijn, met name bij ijsbergsla. Geen idee hoe dat kan, want dat lukt met zelfgeteelde sla echt niet, hoor. Vele soorten sla kweken is voor mij onmisbaar in de moestuin.


Sla bestaat in veel vormen en kleuren en houdt niet van warmte. Snij een rijpe krop sla vlak boven de grond af. Het beste tijdstip om sla te oogsten is de koele ochtend wanneer de blaadjes knapperig en stevig zijn. Voorkom dat je slaplanten doorschieten en bloemen vormen. Sla steekt dan alle energie in het vormen van de bloemen, waardoor de blaadjes er slap gaan bijhangen.


Leg de folie er losjes op, je zult zien dat de folie met de plantjes mee zal groeien. De folie is geschikt voor een vroege slaoogst, je kunt de sla gewoon water geven door dit op de folie te gieten. Je kunt groeifolie kopen bij tuincentra. Kalender sla kweken en zaaien.


Als je onderstaande kalender volgt kun je bijna het hele jaar door sla oogsten. Je hebt voor in de serre een speciale kas sla ras nodig. Ik kreeg dat ik een ras voor buiten gebruikte daar een prachtige krop, echter in mijn kas werd het een dweil, een losse flodder.


Sla planten wanneer

Als dit ook bij jou het geval is is dit mogelijk het antwoord. Er is dus buiten sla en binnen (kas) sla. De temperatuur moet dan tussen de 8° en 12° liggen. Dit lukt soms niet zo goed omdat de wortels nog te koud zijn.


Een afdekking helpt de plotse verdamping na het ontdooien van de plantjes wat temperen. Toch is de vervroeging door bijvoorbeeld begin januari te planten , en de serre vorstvrij te houden heel gering. Op oktober zijn de sla - planten op het oude aardappelveld al zo groot (plantdatum september). Zet vanaf half oktober open golfplaattunnels over sla - planten.


Die planten zijn dan beter beschermd tegen de nachtelijke kou. Dezelfde sla - planten op november. Sla - planten op december. De sla en kool planten zijn geschikt voor de moestuin buiten. Ook kunnen de planten in een kas of serre geplant worden mits de temperatuur niet te hoog oploopt.


In potgrond zit voldoende voeding voor weken, en daar heb je voldoende aan want ongeveer weken na het zaaien kun je de sla al oogsten. In de volle grond kun je ongeveer weken voor je de zaailingen uit gaat planten wat algemene moestuinvoeding geven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Sla uit eigen tuin kun je niet bewaren. Weten wanneer en hoe je welke groenten of kruiden in je moestuin kan zaaien of planten ? Wat je zaait moet je ook gebruiken, zaai daarom niet teveel tegelijk.


Kropsla oogst je binnen een paar weken, rucola en snij- of pluksla hebben zelfs maar een maand nodig. Sla kun je op verschillende manieren zaaien. Voorzaaien doe je het beste binnenshuis, afgedekte bak of koude kas. Ook is sla uitermate geschikt om te kweken in potten.


Wanneer kan ik sla oogsten? Sla zaai je hebt beste van half februari tot eind agustus. Er werd lange tijd beweerd dat er geen planten op de slaapkamer mogen staan. Dit omdat planten gedurende de nacht zuurstof gebruiken in plaats van overdag zuurstof af te geven. Dat is ondertussen achterhaal dus hier planten voor die wel goed zijn in de slaapkamer.


Geef aan waar je de sla hebt geplant, en schrijf er ook bij wanneer je dat hebt gedaan. Voor een interessante variatie kun je zaadjes van verschillende soorten en kleuren sla in dezelfde rij planten. Als je onafgebroken van je sla wilt kunnen genieten moet je elke week een nieuwe rij planten. Als het weer een beetje meezit kan je al binnen weken jonge rucolablaadjes oogsten - voor je sla , pizza of broodje gezond.


Hoeveel in een vak en wanneer rucola zaaien? Er passen plantjes in een vak. Ze worden niet zo heel hoog dus gebruik een vak voor of in het midden van je moestuinbak. Je zet ze dan meteen neer en ze gaan ook meteen groeien.


Maar ook als je zaait moet je niet alles in één keer zaaien of planten. Zodra de plantjes voldoende doorworteld zijn plant ik ze uit in de volle grond. Deze werkwijze van sla zaaien, verspenen en planten hanteer ik het hele jaar door.


Zo voorkom je dat de planten doorschieten en minder smaakvol zijn. Zorg bij het planten dat er genoeg onderlinge afstand is. Zo kan de slaplant straks uitgroeien tot een mooie volle krop.


Sla planten wanneer

Zelfgekweekte sla oogst je ongeveer weken na het zaaien. Dit is ook afhankelijk van de slasoort die je gekweekt hebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts