dinsdag 4 augustus 2020

Weber spareribs

Specialistisch advies nodig? Kies uit 2producten vanaf € 50. Ontdek de meest actuele collectie van Weber bij de Bijenkorf. Laat je inspireren door ons grote aanbod Weber.


Jij bepaalt hoe je betaalt. Vandaag bestel morgen in huis.

Ervaar het gemak van Wehkamp. Moet je spareribs wel of niet voorkoken? Je wil graag je spareribs lekker mals. En dat kan op vele manieren.


Wij hebben als stelregel dat als je de tijd hebt dan bereid je de spareribs volledig op de barbecue. Je bent wel wat langer bezig maar dan heb je ook wat. Voorkoken is alleen nodig als je over uur malse spareribs wilt hebben. Haal de spareribs van de Master-Touch Premium wanneer ze gaar zijn.


Bestrijk de spareribs aan beide kanten met de saus en wikkel ze in vochtig bakpapier.

Wikkel ze vervolgens in stevige aluminiumfolie. De spareribs liggen al lekker op de Weber en beginnen al te verkleuren. Ze zijn dus aan het garen en het gaat de goede kant op. Haal de deksel van de Weber en smeer met een kwast een laag marinade op de bolle kant van de spareribs.


Smoke the spareribs, bone side down, over indirect very low heat, with the lid close until the meat has shrunk back from the bones at least ½ inch, to hours. After the first hours, spray the racks with some of the water. Smeer de spareribs na een half uur in met je favoriete BBQ saus en laat de spareribs nog een half uurtje rustig garen.


Als de spareribs klaar zijn en dus van de BBQ mogen, is het belangrijk om ze nog even minuten te laten rusten onder aluminiumfolie. Wrijf de spareribs met de marinade in en laat ze afgedekt in de koelkast tot uur marineren (regelmatig keren). Bereiding volgens de low and slow methode. Dit verdient onze voorkeur en zo krijg je de beste.


Gisteren al de rub erop gedaan en een dag laten intrekken. Ook wat eroverheen gegoten. Vergeet af en toe niet om de temperatuur op het rooster te checken! Pak de spareribs na uur in aluminiumfolie in. Schenk een beetje appelsap in ieder pakketje.


Ook een van de methodes om spareribs te. Het grootste aanbod Weber Barbecues online.

Profiteer direct van de beste deal! Op deze pagina kunt u ontdekken hoe u die geliefde spareribs optimaal kunt voorbereiden zodat ze nóg lekkerder worden en u echte mooie barbecue spareribs krijgt! Bij normale spareribs zou ik zeker suiker toevoegen, varkensvlees kan dat goed hebben. Maar bij deze kalfs spareribs heb ik dat achterwege gelaten. Als rookhout heb ik hickory gebruikt.


Dat kunnen deze ribben wel hebben. Ik heb deze ribs op de nieuwe Weber Master Touch Premium gemaakt. Deze heeft een speciale ‘deflector’. Zie je dat plaatje al voor je?


Dan is het tijd om een barbecue te kopen bij Praxis. Bij Praxis kun je terecht voor al je barbecue wensen. Van verschillende merken en varianten, is de barbecue die bij je past binnen handbereik. In het assortiment van Praxis vind je barbecues van onder andere Weber en Barbecook in verschillende varianten.


Tegenwoordig zijn er ook meer laagdrempelige modellen van de gasbarbecue verkrijgbaar. Denk hierbij aan de skottelbraai van Cadac. Ook Weber beschikt over enkele modellen op gas in het assortiment.


Daarnaast is er nog een elektrische barbecue en de barbecue op houtskool. Heb vorige week spareribs gemaakt op de 2. C, nu waren deze spareribs niet mals, maar moest je het vlees haast van het bot trekken. Als spareribs niet mals zijn hebben ze dan te kort op de bbq gelegen, of kan er dan wat anders zijn wat ik niet goed gedaan heb. De klassieke methode om spareribs te bereiden is de 3-2-methode. Geluk bij een ongeluk: 3-spareribs ! Als je spareribs maakt doe je dat bij voorkeur met ongegaard vlees.


Laat de voorgekookte spareribs maar liggen. Doe het volgens de lowslow methode`en de meest bekende variant is de 3-2-methode en die duurt zes uur. Deze methode leent zich prima voor de extra bevleesde spareribs. Zon, biertje, barbecue en…. Het is – naast de hamburger – een klassieker die bij bijna elke barbecue wel geserveerd wordt.


Maar hoe maak je die spareribs nou lekker mals? Laat maar komen, die zomeravonden! In tegenstelling tot in het recept, staat dit op de Weber barbecue site: Vraag: Wat is de beste manier om spare ribs op de Weber barbecue te bereiden? Antwoord: Kook de spare ribs niet voor! Voorgekookte spare ribs zijn zo taai als een schoenzool.


Pizza met rood fruit en witte chocolade van de barbecue. Dit is alles wat je moet weten over barbecueën op het balkon. Bekijk onze adviespagina's of kom naar een Coolblue winkel.


Spareribs van de barbecue.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts