dinsdag 5 mei 2020

Uncinia rubra

Houdt van een goed doorlatende, vochtige grond. Vermijd de volle middagzon. Bloemen zijn van minder belang. Uncinia heeft de groeikenmerken van een Carex.


In de zomermaanden verschijnen er roodbruine pluimen.

Het rode loof is een opvallende verschijning onder de grassen. In de winter blijft deze tuinplant zijn kleur vasthouden. Zet de plant op een zonnige beschutte plaats. Bij strenge vorst behoeft deze tuinplant plant enige bescherming. In combinatie met bloeiende en groene planten ontstaat een natuurlijk schouwspel, dat wisselt met de seizoenen.


Het siergras wordt maximaal 40cm hoog. Verdraagt geen volle zon en droge grond.

JavaScript lijkt uitgeschakeld te zijn in uw browser. De grassen komen uit Australië, Nieuw Zeeland en Zuid Amerika en zijn in ons klimaat maar matig winterhard. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om Javascript aan te zetten. Heeft een zeer speciale kleur die kan verandert van felrood naar rood-bruin. Prachtige siergras dat niet alleen opvalt in een rotstuin of bloembed maar ook prachtig staat tussen anderen planten in uw border of in een kuip door zijn kleurschakering.


De kersrode bladeren zorgen voor een aantrekkelijke verschijning in elke tuin. Elle se distingue par un feuillage très ornemental, en feuilles rubanées variant du rouge orangé au pourpre bronze. De plant is groenblijven snoei is niet nodig. Deze plant is half winterhard. Hooguit kan af en toe het oude, lelijk geworden blad weggeknipt worden.


Dit opvallende grasje heeft het gehele jaar fraai gekleurd blad. A gorgeous, deepest red-bronzy, clumping grass - well, actually, a sedge, native to New Zealand. Het mahoniegras valt direct op vanwege zijn bloedrode kleur.


Erg mooi in de late herfst, winter of vroege voorjaar, wanneer buiten alles grauw en grijs is. Leuk te combineren met andere wintergroene- of bloeiende soorten om je balkon, terras of ruimte bij de voordeur mee op te fleuren.

Plaats de plant op een beschutte, warme plek in de tuin. Nucinia is half winter hard. Dit groenblijvende siergras heeft een roodbruin blad en groeit polvormend. De volwassen hoogte van dit siergras is centimeter.


De bloemkleur is onschijnbaar rood. Aanbevolen aantal per vierkante meter : 11. Je kunt dit siergras het beste in de halfschaduw plaatsen. Een beetje zon kan de plant wel hebben, maar middagzon liever niet. Gelieve javascript in te schakelen om de site volledig te kunnen gebruiken.


Nowość, nieosiągalna na rynku, cudna odmiana trawy ozdobnej wybarwiająca się na intensywny kolor - jaskrawą czerwień. Pochodzi z Nowej Zelandii. Liście niezwykle dekoracyjne, błyszczące, są ozdobą trawy również zimą !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts