maandag 11 mei 2020

Wanneer moet ik lavendel snoeien

Zuivere en Gezonde Natuurproducten bestellen! Champagnes 2e fles halve prijs. Wijnen 2e fles halve prijs. Design Ultrasoon Aromaverstuivers, Aromatherapie, Aromadiffusers.


Lavendel snoeien is niet moeilijk, lees hier hoe en wanneer je lavendel kunt snoeien.

Wanneer kan ik het best mijn lavendel snoeien ? Naast de manier van snoeien is ook van belang wanneer je de lavendel dient te snoeien. Wij adviseren om de lavendel tweemaal per jaar te snoeien. De eerste keer na de bloei, waarbij je alleen de uitgebloeide bloemtakken wegsnoeit.


Of moet ik aannemen, dat de lavendel op dit moment maar een ding wil, nl. Lavendel planten in potten moet je natuurlijk wel regelmatig water geven. Je kunt deze door de grond werken.

De antwoorden op deze vraag zijn vaak verschillend. De ene keer wordt er gezegd snoeien in het voorjaar, de andere keer snoeien in het najaar. Deze verschillende uitleg over snoeitijden zorgt voor veel verwarring. Toch is het allemaal niet zo moeilijk. Je ziet al wat groei verschijnen.


Snoei met een heggenschaar (of een snoeischaar als het hout al wat dikker is) de plant ongeveer een derde deel terug, tot ongeveer tien tot vijftien centimeter boven de grond. Een lavendel snoeien is niet moeilijk, je moet alleen even weten hoe. Bekijk onze video waarin we stap voor stap uitleggen hoe je je lavendel moet snoeien.


Hoe en wanneer lavendel snoeien ? In maart en augustus mag de lavendel worden gesnoeid. Om te voorkomen dat lavendel gaat verhouten moet tijdig worden gesnoeid. De vakman op het gebied van tuinonderhoud weet precies wanneer en hoe lavendel gesnoeid moet worden. Zo wordt de plant niet houterig, blijft compact en je hebt er jarenlang plezier van. Dit bepaalt hoe en wanneer snoeien het beste is.


Snoei je een besheester bijvoorbeeld meteen na de bloei dan komen er dat jaar geen bessen aan.

Op zoek naar een overzicht van wat wanneer snoeien per maand? Kijk dan in onze snoeikalender. Aan de plant kun je zien wanneer hij bloeit, maar wanneer snoeien we. Voorjaarsbloeiers snoeien.


Lees hieronder hoe je het snoeien van je lavendel het beste aanpakt. Begin met lavendel snoeien als de planten nog jong zijn. Snoei de lavendel het eerste jaar dan ook minimaal een of twee keer.


Dit kan in het najaar na de bloei, maar ook in het voorjaar. En hoeveel mag je terugsnoeien? Je wilt natuurlijk wel dit er dit jaar nog heerlijk geurende lavendel tevoorschijn komt.


Lodewijk legt het allemaal uit! Wie kan er niet genieten van de prachtige paarse en heerlijk geurende bloemen die lavendel in de zomer kan geven? Denken aan de kleur en geur herinnert menigeen de zomervakantie in Frankrijk.


Maar om elk jaar zo van lavendel te kunnen genieten, moet u lavendel snoeien. Net als veel andere struikgewassen kan lavendel verhouten. Ik heb nog landel in de tuin staan wat nog bloeit. U kunt het beste in het voorjaar snoeien.


Lavendel is een heerlijk geurende plant die in geen enkele tuin misstaat. Zorg er wel voor dat er nog groene blaadjes aan het eind van de takjes zitten, want lavendel loopt slecht uit vanuit kale takjes. Hoe moet ik lavendel snoeien ? Het is nu een beetje laat. De beste manier om lavendel te snoeien is door dit niet tot op het hout te doen.


De snoeitabel, wanneer en hoe snoeien ? Een snoeitabel wordt ook wel een snoeikalender genoemd. De meest voorkomende planten en struiken zijn er in opgenomen. Zo kun je eenvoudig zien in welke maand je bepaalde soorten moet snoeien. Kan je een Lavendel het beste snoeien na de bloei. Regelmatig krijgen we tuinvragen binnen over het snoeien van de lavendelstruiken.


Daarom heb ik hier aan de hand van een tuinvraag een blogartikel geschreven met alles wat je moet weten om de lavendel op de juiste wijze te snoeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts