maandag 6 juli 2020

Wat te doen aan katten in de tuin

Van tuinhout tot sierbestrating! Boek nu, betaal later, gratis annuleren. Budget tot luxe, hotels en huizen. Op zoek naar contactgegevens? Vind ze gemakkelijk en snel via Telefoonboek. Wat doet men aan katten in de tuin ?

Veel mensen gooien een glas water leeg uit het raam (al dan niet met kunstgebit), om zo de kat schrik aan te jagen. Katten weglokken uit je tuin. Als je een grote tuin hebt, en stiekem katten ook wel leuk vindt, kan je er ook voor kiezen om een stuk(je) van je tuin juist extreem kat-vriendelijk te maken. Planten als kattenkruid (Nepeta) of kattengras zijn onweerstaanbaar. Met wat geluk beperkten de katten zich tot dat stukje tuin.


Voor de gezelligheid zijn katten in huis niet meer weg te denken in Nederland. Buiten veroorzaken poezen en katers overlast door te poepen in de tuin (van de buren). Ook vangen ze soms tuinvogels en maken ’s nachts kabaal.

Je mag katten geen kwaad doen en zeker geen gif gebruiken, maar je kunt wel maatregelen nemen tegen kattenoverlast. Heb je last van katten in je tuin , strooi dan kerriepoeder tussen de planten. Ook hebben ze een hekel aan de geur van citroen en sinaasappels.


En in de straat zijn nog minstens tien andere poezen. Ik vind katten prachtige en leuke beesten, maar ik heb ook een (groente) tuin waar ik ze liever niet in heb. Maar wat is de beste manier om katten op een katvriendelijke manier uit de tuin te houden? Ik testte er een paar uit. Hier mijn bevindingen, ervaringen en tips.


Ik ben gek op katten , maar mijn katten hebben geleerd in mijn tuin te blijven. Mijn tuin is netjes afgerasterd en mijn katten blijven daarbinnen. In mijn eigen tuin poepen ze ook niet: dat doen ze binnen op de kattenbak.


Wat te doen tegen kattenpoep in de tuin ? Sinds een paar maanden ben ik verhuisd van Amsterdam naar Zeeland. En dan heb ik het niet over kleine drolletjes, maar hele grote. De meeste mensen zeggen vaak: ach die redt zich wel!


Toch is dit niet altijd het geval, soms zijn ze ziek of kunnen ze slecht voedsel vinden. In enkele gevallen komen er teveel katten in de buurt of wordt er een nestje kittens gevonden.

Stukjes ‘braakliggend’ terrein of vlakken onbedekte zwarte aarde oefenen een enorme aantrekkingskracht uit op katten. Dat zijn dus de gebieden die je als eerste aan moet pakken. Het is het beste om je tuin volledig te bedekken. Bodembedekkers maken de tuin voor katten dus een stuk onaantrekkelijker.


Bescherm de planten door enkele door katten zeer geliefde planten te plaatsen in een hoek van de tuin. Ervaar het verschil met NuBuiten! Dit wordt anders als katten van buren jouw tuin hebben verkozen tot hun kattentoilet.


Hieronder volgt een aantal tips die de katten uit je tuin houden en, niet geheel onbelangrijk, de gezondheid van de betreffende katten niet schaden. Daar komt bij dat babygehuil voor sommige katten heel bedreigend klinkt, wat angst tot gevolg kan hebben. Verkeerde manier van straffen of conflicten in huis: als je kat niet weet waar hij aan toe is kan hij gaan sproeien uit angst of frustratie. Het zal niet alleen de katten , maar ook alle andere dieren (en mensen) uit je tuin verjagen.


Je kunt dit bestellen bij de apotheek. Verjagen: Zijn de katten eigenwijs en trappen ze er niet in? Dan kun je de katten verjagen uit je tuin.


Je houdt van je tuin , en helaas lijken alle katten in de buurt dat ook te doen. Als je merkt dat katten jouw tuin als kattenbak gebruiken, of aan je planten knagen, dan wil je waarschijnlijk maar wat graag weten. Voor de een is een kat een schattig beestje die zich lekker moet kunnen vermaken. Voor anderen zijn katten vervelende beesten die plantjes slopen, de tuin onderschijten en vogeltjes opeten. Besproei katten met een tuinslang.


Als je je tuin goed in de gaten houdt, dan kun je de katten wellicht gewoon met een tuinslang besproeien als ze hun behoefte in je tuin proberen te doen. Hoe je poepende katten uit je tuin weert. Met de komst van de lente begint ook de kattenergernis.


Poeswerend perkgoed en ultrasoon geluid kunnen hierbij worden ingezet. Maar pas op want in de strijd tegen ongedierte is de kat onze bondgenoot. Het is ook zo , als een hond wat doet is het verplicht om het op te ruinmen opstaffe van een flinke boete.


Ook dar risco wordt genomen wat er zijn mensen die zich daar niets van aantrekken en alles laten waar het lag,en zulke mensen zijn asociaal op dat stukje gedrag. De katten in de tuin zijn zo weg als je dat wil. Het kan ook nog zijn dat je katten de plek(ken) waarop de kattenbakken staan niet veilig genoeg vinden.


Zeker als er regelmatig kinderen in de tuin spelen, is het een goed idee om kattenpoep in de tuin te voorkomen. Met de volgende tips verjaag je katten op een onschadelijke manier uit de tuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts