vrijdag 31 juli 2020

Wat te doen tegen chlamydia

Ruime Keuze Hotels Wereldwijd. Mis de Aanbieding van de Dag niet. Boek uw hotel nu, tot korting! Heb je anale seks gehad of klachten aan de anus?


Dan moet de huisarts met een soort wattenstokje afscheiding uit de anus afnemen.

Wanneer kun je je het beste laten testen op chlamydia ? Het is de meest voorkomende soa. Je geeft het dan ook aan anderen door zonder dat je het weet. Een branderig gevoel bij plassen en afscheiding uit penis of vagina zijn mogelijke klachten.


In Nederland is het de meest voorkomende soa, met name onder jonge mensen. Vooral vrouwen merken vaak niet dat ze een chlamydia -infectie hebben opgelopen. Het geeft bij hen meestal geen klachten.


En het ook ongemerkt aan anderen doorgeven.

Je kunt dus chlamydia hebben zonder dat je het weet. Het enige wat u kunt doen is de seksuele overdracht zoveel mogelijk tegen te gaan door gebruik van condooms wanneer u wisselende partners heeft. Condoom gebruik is echter niet 1 veilig. Kijk voor meer informatie over de soa-test op Sense.


Als je jonger bent dan jaar, is het onderzoek gratis. De huisarts zal met behulp van een staafje wat slijm afnemen uit de plasbuis of baarmoederhals. Ook is het mogelijk een test van de urine te doen. Het duurt ongeveer twee weken voordat de uitslag bekend is.


Preventieve behandeling van chlamydia Omdat chlamydia zo vaak onopgemerkt blijft en daardoor een kwalijke uitkomst kan hebben, is een preventieve behandeling natuurlijk het best. De kans om chlamydia op te lopen verkleint u zo aanzienlijk. Lees hier welke behandelingen bij chlamydia mogelijk zijn.


Kijk wanneer je naar de huisarts moet en wat je zelf kunt doen tegen chlamydia. Chlamydia kan ook bij mannen symptoomloos verlopen. Word alleen veroorzaakt door seksueel contact. Wat te doen tegen een soa? De klachten lijken erg veel op de klachten van gonorroe maar zijn minder duidelijk of vaak heb je helemaalgeen klachten.


Ga bij lichte klachten al naar de dokter toe.

Hierdoor kan een ontsteking ontstaan van de baarmoedermon de plasbuis en de anus. Jongens en meisjes lopen allebei risico op chlamydia. Je merkt meestal niet dat je het hebt.


Maar chlamydia , dat was de duivel, de viezerik, de nightmare maker. De Tunahan Kuzu van de geslachtsziektes. Een doorbraak in de strijd tegen chlamydia. Maar dit gebeurt wel met andere antibiotica.


Vaak zijn dat juist heel goede duiven die liever niet van het hok verwijderd worden. Helaas zien we bij de nakomelingen vaak hetzelfde euvel. Dit geldt voor alle SOA’s. Deze duiven hebben van nature een slechtere afweer tegen deze geelparasieten. Hetzelfde zien we bij deze of andere duiven wat betreft hun afweer tegen het ornithose-complex.


Is een afspraak voor een soa-test nodig? Soms kun je terecht bij de soa-poli van de GGD. In de afspraak stelt de arts of verpleegkundige je vragen over je seksleven. Shattock en zijn team wil de komende jaren meer onderzoek doen om de werkzaamheid van de vaccins op punt te stellen. Als alles goed gaat, zal er in bepaalde landen tussen de vijf à zeven jaar een vaccin tegen de aandoening verkrijgbaar zijn.


Als vrouw kun je meer of andere afscheiding krijgen dan normaal, meer bloedverlies en pijn bij plassen of seks. Op den duur kun je er zelfs onvruchtbaar van worden. Ben je een man dan kan je afscheiding uit je plasbuis of pijn bij het plassen hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts