woensdag 4 november 2020

Yucca filamentosa

Yucca filamentosa

Koop deze palmlelie vertrouwd online bij tuinplantenwinkel. Yucca brevifolia, the well-known Joshua tree of the American Southwest and another type of tree-form yucca suitable for zones to 8. Yucca filamentosa staat graag op een droge plek in goede waterdoorlatende grond. Ze krijgen prachtige mooie witte bloemen met de vorm van een witte hangklok. De geslachtsnaam Yucca is afgeleid van het Spaanse woord voor Cassave: juca.


Yucca filamentosa

Deze naam is gekozen vanwege de grote, verdikte wortel van de Palmlelie. De soorttoevoeging filamentosa is Latijn en betekent draadvormig. De Yucca Filamentosa geeft uw tuin en exotische uitstraling.


In de bloei groeien er witte bloemen in een tros. Het is een winterharde en wintergroen tuinplant. Mooi solitair in pot of border. Yucca (botanische naam) of palmlelie is een geslacht succulente, meerjarige planten, die van nature voorkomen in Amerika. Daarnaast wordt het woord yucca ook gebruikt om een plant uit dit geslacht aan te duiden.


Genus Yucca can be evergreen perennials, shrubs or trees, with dense or loose rosettes of stiff, sword-shaped leaves and tall panicles of bell-shaped flowers Details Y. Deze Liliaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 1centimeter. De bladeren zijn zwaardvormig met puntige uiteinden. Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.


In de zomerperiode bloeit de Yucca met prachtige bloemen aan een enorme steel. Zomerse droogte verdraagt de plant heel goed en winterse kou prima. Het blad is zwaardvormig, stijf en rechtopgaand en wordt 70cm hoog. De toorts met bloemen verschijnen in juli aan de plant. De Palmlelie heeft wat weg van een Agave of palm.


Flaccid leaf yucca Yucca gigantea Lem. Yucca guatemalensis) Spineless yucca Yucca glauca Nutt. Great Plains yucca Yucca gloriosa L. Ze zijn grasgroen van kleur met aan de rand een licht witte of geelwitte streep. Yucca flaccida heeft grijsgroen blad met brede crèmegele strepen. De hoge bloemen hebben een licht gele kleur en kunnen een meter hoog worden.


De zwaardachtige bladeren die vanaf de grond uitlopen zijn vezelachtig, lancetvormig en middengroen tot blauwgroen van kleur. De hoogste kwaliteit Yucca bij Tuincentrum. De specialist in Yucca Gratis bezorging vanaf 5- Deskundig advies van specialisten Thuiswinkel Waarborg. Het kan zelfs schadelijk zijn om de Yucca dan extra voeding te geven.


Yucca filamentosa

Voeding tips Verpotten Een Yucca groeit niet extreem snel. Alleen in de lente en zomer zullen de bladeren wat voller worden, maar het is niet nodig om de plant elk jaar te verpotten. In de meeste gevallen is het goed eens in de drie jaar de Yucca in een grotere pot te zetten.


Kerststerren kunnen mits de juiste verzorging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts