dinsdag 24 november 2020

Zelf kerstbomen kweken

Kerstbomen Gratis Thuisbezorgd. Koop nu je kerstboom bij GAMMA. Dit zorgt ervoor dat het water beter wegloopt.


Bij een kleigrond is het belangrijk om een soort boom te kiezen die goed tegen klei kan. Het duurt weliswaar vijf tot zeven jaar voordat je kerstbomen zaadje uit is gegroeid tot een kerstboom zoals je die bij de kerstbomen handelaar koopt, maar dan is het wel echt jouw kerstboom. Wanneer je de conifeer in een pot gaat kweken , dan kan je het beste zelf je potgrond mixen.

Gelukkig zijn ook de jonge kerstbomen leuk om je huis in een kerstsfeer te brengen. Deze groep komt de bomen zelf rooien. Mensen met een beperking hebben daarmee een dagbesteding. Ze nemen zelf een schep en koffie mee en zijn de hele dag lekker bezig. Nieuw jaar, nieuwe boompjes.


Hoe ziet de kerstboomcyclus eruit? Zoals velen al weten ga ik volgend jaar kerstbomen telen. Je kunt uit uit een kersenpit een boom kweken.


De pit groeide uit tot een flink boompje,uiteraard naar het nodige snoeiwerk.

Ik heb het zelf al een keer gedaan. Na vier jaar kwam de eerste bloei,maar de oogst was zeer karig. Om plantgoed voor kerstbomen te kweken is stekken een minder goede methode omdat stekken een vele malen hoger uitvalpercentage heeft dan gezaaide kerstbomen.


Is het moeilijk om zelf kerstbomen te kweken ? Om een mooie kerstboom te kweken is wel een intensieve verzorging nodig. Met een kweekset is het heel eenvoudig om zelf oesterzwammen of champignons te telen. De styropor-bakjes bevatten een zakje met doorgroeide compost met de schimmel die je nodig hebt om een bepaalde soort paddenstoel te kweken. Zo kan je ook soorten telen die in de winkel moeilijk verkrijgbaar zijn.


Onze kerstbomen kweken we zelf , op velden amper meter van ons plantencentrum verwijderd. Hierdoor heb je geen vervuiling door transport vanuit de Ardennen of Denemarken, waar veel andere tuincentra hun kerstbomen halen. Korte keten met andere woorden. Wil je écht duurzaam zijn, koop dan een kerstboom in pot die je achteraf in de tuin plant.


En al helemaal niet als je eigenlijk geen agrarische kennis hebt. Het rendeert alleen een béétje voor die mensen die nog een stuk braakliggend terrein hebben liggen, en dan nog is het ontzettend veel werk. Vergelijkbare zoekopdrachten voor kerstbomen kweken. Info over kerstbomen kweken.


Resultaten van zoekmachines! Daarnaast hebben zelf gekweekte groentes, fruit en kruiden een veel betere smaak dan dat je ze haalt in de supermarkt.

Overtuigd van zelf kweken ? Wij hebben in onze webshop alles voor beginnende kwekers. In ons zelf kweken assortiment vind je alles wat je nodig hebt als basis voor het zelf beginnen met kweken. Wij kweken , importeren en leveren een groot en divers aanbod kerstbomen. Een deel van deze kerstbomen kweken we zelf , maar we importeren ook een deel uit het buitenland. Zo koopt u bij ons bijvoorbeeld kerstbomen van Global Nature Trees, een vooraanstaand label kerstbomen in Europa.


Daarnaast kunt u zelf een kijkje komen nemen op de kerstbomenkwekerij met hectare grond. Wat ons uniek maakt is onze werkwijze met pallets, waarop wij alle kerstbomen leveren. Al snel kreeg hij versterking van zoon Paul, die zo’n beetje opgroeide tussen de bomen.


Maar nog steeds leggen vader en zoon hun ziel en zaligheid in het verzorgen en verkopen van kerstbomen. Meer informatie over het zelf telen kun je vinden in de KWIN boomkwekerij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts