maandag 23 november 2020

Zaai stekgrond

De zaai - en stekgrond heeft een fijne, compacte en regelmatige structuur. Hierdoor vindt een gelijkmatige water- en voedseltoevoer plaats en wordt uitdroging voorkomen. Dit is noodzakelijk voor een goede ontkieming en. Als je gaat zaaien, moet de grond goed vochtig zijn, maar niet kleddernat. Zaai - en stekgrond moet luchtig zijn en niet teveel voeding bevatten, zodat de zaailingen niet doorschieten.


Zet de stekjes dan in de grond.

Haal na het zaaien of stekken de jonge planten uit elkaar en zet deze in aparte potten. Intratuin zaai - en stekgrond Bio is een samenstelling van turfstrooisel, kokosgruis, zan meststoffen en kalk. Ik gebruik wel stekpoeder,dat is wel iets anders éh. Zaai en stekgrond is van het merk Florentus.


U kunt kiezen voor de liter verpakking. Deze is verkrijgbaar als volle pallet, maar is ook los te bestellen. Bijladen van losse zakken is mogelijk.


Wij kunnen de liter verpakking gratis bijladen bij uw pallet potgron tuinaarde of compost.

De liter zak versturen we ook via POSTNL naar u op. Strijk voor het zaaien de grond egaal. Daarna het zaad toedekken met een dun laagje Pokon Zaai - en Stekgrond. Gebruik altijd kwaliteitszaad voor een beter resultaat.


Het zelf zaaien en stekken van groenten en planten kan heel leuk en ontspannend zijn. Je kunt je kansen bij het zaaien en stekken verhogen door een goede zaai - en stekgrond te kopen. Maar wist je dat je die ook zelf kunt maken? Bovendien is het goedkoop en eenvoudig.


Omdat het aanbod zo enorm is, wordt het maken van een keuze lastiger. Op deze pagina lees je daarom meer over zaai - en stekgrond. Zo lees je wat stekgrond is, de samenstelling ervan en waarom ik deze grondsoort aanraad.


Dit bevordert de wortelvorming en gaat beschimmeling van de wond van de stek tegen. Zaaigrond kun je makkelijk zelf samenstellen. Zie hier het recept voor zaaigrond uit tuinaarde, compost en zand. Let op wat voor potgrond je koopt.


Gratis bezorging vanaf 5- Deskundig advies van specialisten. In de eerste plaats kun je bij het tuincentrum kant-en-klare zaai - en stekgrond kopen, zeker als je maar een aantal zaadsoorten gaat zaaien, geen ingewikkelde soorten wilt gaan zaaien en nog geen ervaring hebt met het zaaien. Maar soms komt het voor dat je geen zaaigrond voorhanden hebt en toch graag zaaien wilt.

Kortom op zeker wilt spelen. Doordat de potgrond een fijne structuur heeft is deze ideaal voor een gezonde kieming en een snelle beworteling van stekken. Meng het water met de zaai en stekgrond goed door elkaar tot het een soort modder is geworden. Waar moet die stekgrond voor dienen ,zijn er de nodige en niet nodige bacterien in verwerkt of komen die er in als de grond verwarmd wordt,resultaat,beestjes heel klein, graag wat meer uitleg over uw denken over stekgrond. Voor een optimaal resultaat gebruik je ook stekpoeder tijdens het stekken.


Volgens mij is potgrond even goed maar inderdaad even uitzeven zodat hij net zo dun en fijn om werken is als goede (maar wel dure) zaaigrond. Tijdens het scheppen bekijk je gelijk de kwaliteit van de grond. Zeker zaai - en stekgrond moet niet te zwaar van structuur zijn.


Bestaat de molshoop met name uit kleigron voeg dan wat zand toe. In plaats van zand kun je ook kokosvezel toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts