donderdag 17 september 2015

Wolluis bestrijden orchidee

Bij LuxCamp Veilig en Eenvoudig online Boeken. Camping Orchidea Lago Maggiore. Het Grootste aanbod Stacaravans op deze camping. Vergelijk meer dan 1bloempotten. Er zijn diverse plekken waar wolluis kan worden aangetroffen op de plant, dit is afhankelijk van het soort wolluis.


De meest voorkomende wolluis bevindt zich over de hele plant, er zijn echter soorten die zich voeden op de wortels.

Bestrijden kan met een insecticide, door biologische bestrijding of door ze weg te nemen met een pincet en schoon te maken met een penseel doordrenkt met een oplossing van detergent of minerale olie. Wolluis (is hetzelfde als dopluis) is het vervelende diertje op je vergeelde planten. Hier kan je lezen hoe je dat doet, wolluis bestrijden.


Wolluis op hortensia is dus redelijk gemakkelijk te verwijderen. Als het toch niet lukt, dan kun je kiezen voor de chemische bestrijdingsmiddelen. Voor meer informatie over wolluis bestrijden , wolluis bestrijden orchidee en wolluis hortensia bestrijden kun je contact opnemen met een tuincentrum in de buurt. Heb jij een middel tegen wolluis. Wolluis wordt vaak verward met wollige dopluis die je de laatste jaren meer en meer hortensia’s belagen.


Beide zijn lastig te bestrijden omdat ze zichzelf beschermen met een laagje ‘wol’.

Komt er nog maar sporadisch wollige dopluis in je hortensia’s voor dan kun je deze het beste handmatig verwijderen met een vochtige doekje. Weet iemand waarmee ik die wolluis eindelijk eens definitief kan verwijderen? Ik vind het zonde om ze daarom weg te gooien!


Biologisch bestrijden van wolluis of schildluis. In deze reeks artikelen over de makkelijke moestuin lees je alles het simpel, goedkoop en effectief bestrijden van de tuinplagen wolluis en schildluis. Orchideen stellen nogal specifieke eisen aan hun omgeving, en een verwarmde kamer is ze snel te droog. Dat compenseer je niet door meer te gieten. Dit zijn de favorieten van de Wolluis en zullen ze dan ook het vaakst op voor komen.


Dit zal u helpen grote schade aan uw plant te voorkomen. Bestrijding De wolluis is moeilijk te bestrijden omdat ze een wasachtig laagje op hun lichaam hebben. De vrouwtjes beschikken in tegenstelling tot andere soorten schildluizen niet over een gepantserde rug. Wolluis is de naam van insecten uit de familie Pseudococcidae. De familie van de wolluizen bestaat uit zeer veel soorten, die zich onder andere onderscheiden door de lengte van hun draadstaarten en de soort beharing.


De laagste prijs op Beslist. De naam heeft de wolluis te danken aan de witte, wolachtige afscheiding die de vrouwtjes produceren. Hier zijn zo ook gelijk aan te herkennen in de plant, zie je witte, wollige bolletjes dan is dat vaak een teken van wolluis. Gevoelige planten wolluis.


In principe kan de wolluis op elke kamerplant worden aangetroffen.

Toch is er een aantal tuin- en kamerplanten dat extra gevoelig is voor de wolluis. Hoe kan je de wolluis bestrijden ? De schildluis is een luis die lastig te bestrijden is, hiervoor wordt vaak aangeraden direct gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen. De uien hebben vergelijkbare afstotende eigenschappen. Het is fijngehakt, een glas warm water gegoten en enkele uren achtergelaten.


De gefilterde orchidee wordt behandeld met een orchidee die is geïnfecteerd met wolluizen. Sommige tuinders bieden aan om met behulp van alcohol of wodka wolluis op orchideeën te verwijderen. Let op, wolluis kan erg hardnekkig zijn, dus het is meer standaard dan uitzondering dat ze na deze tijd nog wel (in mindere mate) aanwezig zijn!


Chemische bestrijding Het gebruik van chemische middelen is niet meer zo effectief, doordat witte vlieg immuun is geworden voor veel van deze middelen. Dop luis of wolluis is erg hardnekkig. De luis heeft een soort bescherm laag om zich heen van schuim of wol. Als je ze vindt allereerst je plant weghalen van andere planten om besmetting te voorkomen. Bestrijden door luisjes zelf weg te halen die je ziet en dan te behandelen met een luizenmiddel bv te koop bij tuincentrum in combinatie met zeep.


Klik op onderstaande foto voor het archief publicaties uit het tijdschrift “Orchideeën”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts