maandag 6 mei 2019

Kleine hortensia soorten

Kleine hortensia soorten

Kwaliteit voor lage prijs. Gemakkelijk thuis bezorgd. De kleine struik verlangt een erg beschutte plaats.


De eikenblad hortensia , die een ten opzichte van andere soorten erg afwijken eikenbladachtig, blad heeft. De plant komt van oorsprong uit Noord Amerika. Mini hortensia of dwerghortensia’s zijn veel gevraagd.


Slechts enkele soorten blijven een stuk compacter dan de gemiddelde hortensia. Door het kleine formaat zijn ze geschikt voor iedere tuin en ideaal in een pot op terras of balkon. Dit geldt eigenlijk voor alle hortensia soorten. Misschien een leuke optie! Hortensia ’s zijn snelle groeiers.


Beschrijving: Zeer compacte, kleinblijvende hortensia , bloeit enorm rijkelijk met roze tot violetblauwe , lichtjes afgeplatte ronde bloemhoofden (afhankelijk van de zuurtegraad van de bodem en aanwezigheid of toegift van aluminium). Dit zijn de hydrangea macrophylla. Ze hebben bolvormige bloemen, vandaar dat ze ook wel eens bolhortensia worden genoemd. Naast de bolvormige bloemen zijn er ook macrophylla met schermvormige bloemen, ook wel schermhortensia. Deze hortensia soort, de hydrangea petiolaris, is.


Wel kun je bij een oudere struik verjongingssnoei toepassen. Alleen de soorten die bloeien op nieuw hout kunnen flink teruggesnoeid worden in het voorjaar. De kleur van de hortensia is vaak roze, paars, blauw of wit. Kies je kleur en ondersoort en wij zorgen ervoor dat je de boerenhortensia binnen uur in je tuin kunt planten! Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin.


Kleine hortensia soorten

En welke hortensia soorten zijn er eigenlijk allemaal? Jurgen Smit laat in deze video alle hortensia soorten zien en vertelt je wat de verschillen zijn. Een goede vraag, want sommige soorten kunt u beter zelfs weinig of niet snoeien! Niet alle soorten groeien even goed in Nederlan of België. De bekende hortensia (Hydrangea macrophylla) is er in allerlei vormen en kleuren.


Zo zijn er nieuwe hortensia ’s die eindeloos bloeien, die aparte kleuren hebben of soorten die veel compacter blijven en minder snel uiteenvallen. Een selectie van opvallende en bijzondere hortensia ’s. Binnen dit geslacht vallen onder andere wintergroene en bladverliezende struiken, klimstuiken en bomen. Van de hortensia zijn ontzettend veel verschillende soorten.


Op dit moment zijn er zo’n honderd soorten bekend. De hortensia is misschien wel de populairste tuinplant van Europa. In de meeste tuinen is er wel een te vinden. Een hortensia verzorgen is niet moeilijk.


Maar wat wel heel belangrijk is: water geven. Het zijn dorstige planten en zonder water kunnen ze niet. Verzorg je hem goe dan kun je nog meer genieten van zijn prachtige bloemen! Uitgebreid assortiment hortensia ’s.


Kleine hortensia soorten

Al heel wat jaren verkopen we vanaf onze historische tabaksboerderij in een rust uitstralende omgeving de mooiste hortensia ’s. In onze webshop vindt u maar liefst verschillende soorten hortensia ’s. Van uitbundige rode hortensia ’s tot rustige witte hortensia ’s, wij hebben voor elke tuin een passende plant. Al onze hortensia ’s zijn van hoge kwaliteit, hebben een prachtige bloei en tillen de uitstraling van uw tuin naar een hoger niveau.


De gebruiksmogelijkheden zijn enorm, er zijn verschillende hoogtes, bloemkleuren, bloemvormen en bloemen met herfstkleuren. Ze worden gebruikt als solitair, als bodembedekker en zelfs als haagplant. Sommige soorten zijn tweekleurig. Bolle bloemschermen met stervormige bloemen geven de Hydrangea haar charme.


Kom alles te weten over deze prachtige plant. Maar hoe moet je een hortensia snoeien? Goedkoopste landelijke bezorging. Bekijk snel direct hier ons aanbod.


Op deze pagina krijg je antwoord op veel gehoorde vragen over hortensia ’s: 1. Soorten hortensia ’s, welke zijn er?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts