maandag 6 mei 2019

Verzorging cactus

Alles voor jou en je kindje! Vind je baby-uitzet bij Wehkamp. Laat je inspireren door het aanbod. Shop jouw artikelen bij Wehkamp. Ontdek het assortiment van Wehkamp.


Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin.

MGC Derma Oogcrème verzorgt de tere huid rond je ogen effectief. Bestel je natuurlijke huidverzorging snel en veilig op onze website. Plaats de cactus in de lente op een warmere en zonnige standplaats en begin met water geven. Veel cactussoorten hebben prachtige bloemen. Cactussen komen van origine voor in Midden- en Zuid-Amerika.


Bij een cactus denk je vaak gelijk aan hele droge, warme woestijnachtige gebieden, maar wist je dat cactussen in allerlei gebieden kunnen groeien? Ontvang de beste verzorgingstips voor jouw cactus (sen) en bekijk deze video! Een cactus die teveel water krijgt, kan uiteindelijk sterven.


Doe ook direct leuke inspiratie op voor het verwerken van cactussen in je interieur.

De beste plaats voor een cactus is direct voor het raam. Alleen donkere soorten kunnen eventueel enkele meters van het raam staan. Op de bolvormige en donkere soorten cactussen na, is het niet handig om je cactus in de zomer buiten in de felle zon te zetten, omdat ze dan kunnen verbranden. Daarbij zijn sommige soorten juist weer eetbaar. Bij het water geven van een Cactus is er maar één regel belangrijk: geef niet teveel water.


Haal zoveel mogelijk uit je cactussen dankzij de juiste verzorgingstips. Wil je weten wat de beste verzorging is voor jouw cactussen ? Bekijk het overzicht en lees handige tips en adviezen. In de winter zijn de cactussen in rust. Ze groeien weinig of niet.


Tijdens die rust krijgen de cactussen geen of weinig water en moet de temperatuur tussen de 5-10°C blijven. Helaas, op het laatste moment heeft de directeur verhinderd dat de kinderen: hun inmiddels gegroeide cactus voor Moederdag konden meenemen. Als je je cactus wil zien bloeien in de lente, neem hem dan weg uit de warme woonkamer en laat hem de winter doorbrengen op een koele plaats (garage, berging). Schijfcactus, verzorging , standplaats, planten en stekken van de winterharde cactus Opuntia humifusa In dit artikel uit de serie tuinplanten lees je alles over de bekende schijfcactus of vijgcactus, Opuntia humifusa, een winterharde, Noord-Amerikaanse cactus die in de zomer bloeit met prachtige gele bloemen.


Succulenten hebben weinig onderhoud nodig. Voor een cactus mag Schlumbergera trunctatus behoorlijk veel water hebben: het beste matig veel, zodanig dat de grond altijd licht vochtig maar niet nat is. Meestal groeien ze in gebieden waar weinig anders wil groeien.


Vooral Zuid-Amerika en Afrika zijn ruim vertegenwoordigd in het aantal soorten cactussen dat men herbergt.

Omdat de meeste cactussen in droge streken voorkomen, denken de meeste mensen meteen aan woestijnen. Daarnaast gedijt een Cactus prima voor een raam op het zuiden of op een donkere plek, wanneer een cactus op een donkere plek staat verbruikt hij nog een stuk minder water. Zorg er voor dat de cactus wel op een plek staat met enige vorm van zonlicht.


Mocht je meer willen weten over de verzorging van een cactus , bekijk dan de verzorgingspagina. Met deze winterharde cactussen maakt u uw eigen tuin een stukje exotischer, een perk met cactussen kunt u op elk zonnig plekje aanlegen. De buitencactussen zijn elke zomer weer een lust voor het oog door de ongelooflijke kleurrijke bloei!


De ingenieuze kerstcactus is eigenlijk helemaal geen cactus , maar een vetplant oftewel succulent. Hij staat ook bekend als lidcactus of Schlumbergera, maar dat mag je meteen weer vergeten. Wel handig om te onthouden: korte dagen, mooie bloemen.


De kerstcactus is een aantrekkelijk staaltje natuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts