dinsdag 28 mei 2019

Knelkoppeling monteren

Messing knelkoppelingen in alle diameters. Groot assortiment leidingsystemen. Wanneer u een knelkoppeling wilt monteren op een wicu-buis (= een zacht roodkoperen buis, flexibel met de hand te vormen), zorg er dan voor dat het uiteinde recht is.


Tevens dient u een steunhuls aan te brengen in de wicu-buis, omdat deze koperen buis anders te weinig stevigheid biedt. Vooraf Overdenk goed hoe u het te installeren wilt plaatsen. Plaats de knelkoppeling aan het einde de buis. Draai de moer op de koppeling. Door middel van een steeksleutel, waterpomptang of een bahco kan de moer verder aangedraaid worden.


Hierdoor ‘snijdt” de ring in de buis waardoor de dichting van de fitting ontstaat. Te zwaar aangedraaide ringen geven kans op lekkage. En juist hier komen knelkoppelingen om de hoek kijken. Knelkoppelingen zijn korte stukken leiding met daarin schroefdraad.


Zo kan je de leidingen al het ware aan elkaar schroeven. Het voordeel van knelkoppelingen is dat ze gemakkelijk te monteren zijn. Zelf een waterleiding aanleggen, alle klustips om te klussen met waterleidingen, leest u op mijnkluswijzer. De online kluswijzer van Nederland! De knelfitting bestaat uit delen: het huis (1), de knelring (2) en de wartelmoer (3).


Deze wordt compleet gemonteerd geleverd om hem vervolgens op eenvoudige wijze aan te kunnen sluiten op de koperen buis. De knelring zit geklemd tussen de twee boringen van de knelmoer en het huis. Knelfitting monteren Klus-info. Tip - Als u met de verlichting van de kelder bezig bent, neem dan de moeite om een spotje onder of bij de treden van de keldertrap te monteren. Keldertrappen veroorzaken nogal eens nare valpartijen, en zo’n extra verlichting is vaak geen overbodige luxe….


Knelkoppeling monteren

Knel fittingen zijn uitgevoerd met een messing knelring. Ze zijn toepasbaar voor gas-, water- en cv-installaties en online te koop bij Warmteservice. Met een multi-fit meerlagenbuis en de bijbehorende multi-fitkoppelingen kun je snel een cv- of waterleiding aanleggen. Dit soort kunststofleidingen zijn. Deze messing eindkap is geschikt voor het monteren van waterleidingbuizen of gasleidingen zonder te hoeven lassen of solderen.


Dit bespaart een heleboel tijd. Met behulp van de knelkoppeling kan een gas- en waterdichte werking worden verkregen. Dit product is zowel toepasbaar op metalen als kunststof buizen. Hiermee voorkomt u een gehorige leiding.


Om buizen of kranen aan de muur vast te zetten. U schuift de buis in de koppeling waarna u de moer aandraait. De binnenring gaat dan knellen en snijdt in de buis waardoor een stevige verbinding ontstaat. In dit geval geldt: goed vast is vast. Als u de moer te strak aandraait heeft u kans.


Een knelkoppeling bestaat uit of meerdere knelringen , een koppeling met gesneden buitendraad en twee of meer moeren. De moer, koppeling en de knelring moeten om de waterleidingbuis c. Aan de binnenkant van de moer bevindt zich schroefdraad. Bonfix knelkoppeling kopen. Bekijkt u in deze webshop de verschillende typen koppelingen en koop zeer voordelig en eenvoudig online de producten die u nodig hebt.


Knelkoppeling monteren

Ook voor uw cv-installatie kunt u bij ons terecht. Dé knelkoppeling voor de cv-installatie. BONFIX beschikt over een compleet programma staalverzinkte knelkoppelingen.


Deze knelring staat garant voor een goede afdichting welke door TNO getest is. Ga je aan de slag met knelfittingen of andere knelverbindingen in 12mm, dan heb je ook de juiste 12mm koperen buizen nodig die geschikt zijn voor het aansluiten van (drink)water. Het stevig monteren (eigenlijk ‘knellen’) van deze fittingen doe je het beste met twee steeksleutels of bahco’s die je bij onze afdeling handgereedschap kunt kopen.


Zelf CV Aanleggen of CV Leiding Aanleggen is een klus die goed mogelijk is. Een CV aanleggen in huis is met deze klusgids goed te doen. De specialist op het gebied van benodigdheden voor sanitair en verwarming.


Doe-het-zelvers, maak het je gemakkelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts