vrijdag 7 juni 2019

Teakhout reinigen

Bestel Nu bij ReplaceDirect! Groene zeep lijkt er wel voor gemaakt om teak houten meubels te reinigen. Nou is groene zeep natuurlijk voor erg veel zaken te gebruiken.


Maar voor teak meubels is het hét schoonmaakmiddel. De voordelen van groene zeep zijn dat ze niet duur is, lekker fris ruikt en ontzettend goed werkt, zij verwijdert op teak houten meubels alle vlekken. Door teakhouten tuinmeubelen goed te onderhouden, heb je langer plezier van de meubelen.

In de meeste gevallen is het twee keer per jaar reinigen van teakhout voldoende. Teak is een hardhoutsoort die uitermate geschikt is voor gebruik buitenshuis. Doordat teak langzaam groeit, heeft het een fijne houtstructuur. Reinigen van uw teakdek met chemische middelen.


Voor het schoonmaken van teak worden tegenwoordig veel producten aangeboden die goed zouden moeten werken bij het reinigen , verfrissen of bleken van teakhout. Hierdoor wordt het steeds onduidelijker op welke wijze men een teakdek het beste kan onderhouden. Je leest hier meer over in onze blog over groene aanslag verwijderen van teakhout.


Maar ook wanneer je meubels geen groene aanslag hebben is het goed om je tuinmeubels één keer per jaar te reinigen met een sopje van groene zeep.

Deze milde zeep zal je meubels zacht reinigen en niet verkleuren. Gebruik hiervoor een zachte borstel of een spons. Deze methode - die ook wordt gebruikt voor het reinigen van houten scheepsdekken - laten uw meubelen er weer stralend uitzien! Er zijn ook verschillende middeltjes op de markt om dit resultaat te krijgen.


Groot verschil is dat u met deze methode het nodige geld kan besparen en het resulaat wordt hetzelfde. Je bent het zo gewen dat alles afgepoetst en schoongemaakt moet worden. Bij teak hout is het echter niet noodzakelijk om het te reinigen , maar het mag gerust. Daarom ook is teak hout zo gelief alles mag maar niets hoeft. Ook in de horeca en met name bij restaurants zijn teak meubels erg gelief met name teak eettafels.


Het teakhout leent zich daar in principe goed voor. Hoe kan ik mijn teak ( salon ) tafel het beste beschermen ? Vaak heeft een teak ( salon ) tafel veel te verduren. Aan de tafel wordt gegeten, gewerkt of een spelletje gedaan. De tafel is het middelpunt van deze gezelligheid. En daar lenen teak tafels zich uitermate goed voor.


Teakhout is van nature al vettig hout. De groene zeep is ook vettig, dit zorgt dan voor een natuurlijke uitstraling van de tafel en het voorkomt vetvlekken. Daarbij verkleurt het hout minimaal.

Nadeel is misschien wel dat de tafel om de zoveel dagen eventjes met een vochtige doek met groene zeep moet worden afgenomen. Vlekken zijn makkelijk te verwijderen, dat is het probleem niet. Alleen verkleurt teakhout naar verloop van tijd naar grijs. U kunt uw meubelen met een vochtige doek afvegen en schoonhouden.


Een sopje met groene zeep is het beste voor uw teak meubelen. Soms kunnen je teak tuinmeubelen door de regen en de omgeving een groene kleur krijgen. Repareer je apparaat, vervang een onderdeel of accessoire en voorkom E-waste. Deze groene kleur is afkomstig van mosvorming op het hout.


Om dit te verwijderen heb je een reinigingsborsteltje, water en een actiefreiniger voor teakhout nodig. Bij teakhout onderhoud moet je eerst de keuze maken of je het hout wilt laten vergrijzen of dat je de bruine kleur wilt behouden. Grijze verkleuring is niet heel erg, en is vrij makkelijk te herstellen.


Groene aanslag en zwarte vlekken zijn daarentegen een stuk lastiger. Deze aanslag en vlekken ontstaan door algen en schimmels die zich in het vochtige teakhout nestelen. Het beste is dan ook om te voorkomen dat het zo ver komt. Wat heb ik nodig om mijn teakdek te reinigen ? Dit is een uitgebreide tutorial hoe u uw Skagerak teak houten tafel moet reinigen. Vind u deze video te lang om helemaal te kijken, dan zijn hier de.


Welk product kun je het beste gebruiken bij vergrijsd teakhout ? Speciaal voor het reinigen van vergrijsd teak biedt Yachtec nu een nieuw product: Oxalic Acid. Dit product is speciaal ontwikkeld voor het behandelen van teak op boten, maar is ook zeer geschikt voor teak tuinmeubelen. Schrik niet van de naam Oxaalzuur. Laat je teakhout nu goed drogen voor je het weer gaat gebruiken.


Waarom teakmeubelen reinigen met Xyladecor en niet met soda, bleekwater of azijn? Anders dan een behandeling met soda, bleekwater of azijn, kan je de Xyladecor Snelreiniger voor Teakmeubelen gebruiken op zowel behandeld als onbehandeld hout. Wordt je teakhout dat grijs en verweert? Lees hier alles wat je moet weten over teakhout behandelen. Je vind hier de beste praktische tips, en je leest wat je niet.


Het reinigen van teak tuinmeubelen kan eenvoudig met natuurlijke producten zoals groene of bruine zeep. Het is een milde zeep die de meubels zacht reinigt en voedt waardoor het hout niet zal verkleuren. Naast groene zeep gaat schoonmaken ook perfect met soda.


Vergelijkbare zoekopdrachten voor teakhout schoonmaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts