vrijdag 21 juni 2019

Kubusbank jan des bouvrie

Grootste assortiment gelderland hoekbank. Bekijk de volledige collectie van. Des Bouvrie doceert tevens op diverse design-academies.


Daarnaast bestaat zijn designcentrum Het Arsenaal jaar én is hij afgelopen zaterdag jaar geworden. De godfather van de kubusbank wordt nog wel steeds verdacht van het indienen van facturen bij Kroon Group die in werkelijkheid privé waren bedoel zoals voor het inrichten van Kroons Nederlandse en Franse privéwoningen en zijn Riva.

Jan des Bouvrie schikte de zaak, waardoor het niet tot een rechtszaak kwam. Op de meubelbeurs in Utrecht wordt de allereerste Kubusbank (model 430) getoond. De bank is direct een groot succes en het begin van een unieke samenwerking. De bank staat symbool voor de modernisering van de Nederlandse woninginrichting en is opgenomen in de collecties van het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Centraal Museum in Utrecht. We spraken hem in oktober.


Het was de echtgenote van Alexander Orlow, de directeur van een sigarettenfabriek, die hem in de jaren zeventig al op het witte pad bracht. Dat doet hij met een feest in zijn eigen ontwerpstudio Het Arsenaal in Naarden.

Typerend voor de 4is dat de rugleuning even hoog is als de armleuningen. Met zijn progressieve en vernieuwende ideeën heeft hij een grote invloed op de designwereld en de kubusbank wordt gezien als een echte designklassieker. Jan is opgegroeid in een ondernemend gezin, waarbij zijn ouders een meubelzaak runden. De 75-jarige mode-ontwerper moet volgens zijn dokter rustiger aan doen, maar zegt verslaafd aan zijn werk te zijn. De stijl van Jan en het vakmanschap van Gelderland zijn tot de dag van vandaag een geweldige combinatie.


Kleinschaligheid en persoonlijke benadering staan centraal in het gebouw. Er zijn volop faciliteiten, zoals een studio. Zijn visie kreeg verder vorm door samen te werken met verschillende fabrikanten.


Inmiddels een klassieker die nu nog altijd in de collectie zit. De beste tweedehands jan des bouvrie gelderland bank resultaten. Aanbod van leden en sites zoals Ebay. Geplaatst in Lifestyle en Health.


Deze zomer wordt Nederlands bekendste interieurarchitect alweer jaar, maar hij denkt nog lang niet aan stoppen. Sterker nog: hij raadt iedereen aan om zolang mogelijk door te werken. Mensen zeggen weleens dat ze hun bedrijf hebben verkocht zodat ze nu kunnen gaan genieten.


Zijn bekendste ontwerp is Bank 43 beter bekend als de kubusbank.

Deze klassieker was zijn allereerste ontwerp voor het merk Gelderland. De lijst met prijzen en nominaties voor zijn ontwerpen is lang. Volgens Jan draait het bij zijn ontwerpen vooral om comfort: “je moet.


Zo ontwierp hij meubelen voor onder meer Linteloo en Gelderland. Voor die laatste ontwierp hij de beroemde Kubusbank. Een klassieker die is opgenomen in de designcollectie van het Stedelijk Museum Amsterdam. Al snel begon hij voor zichzelf.


Na zijn opleiding aan de Rietveld-academie kwam hij in de meubelzaak van zijn ouders in Bussum, en begon hij met het ontwerpen van meubels. Vele designklassiekers volgden. De gouden samenwerking wordt bekroond én voortgezet met een fonkelnieuwe bankenserie onder de toepasselijke naam Allure.


De 77-jarige interieurontwerper en architect viert vandaag zijn vijftigjarige jubileum in zijn vak. En het wordt feestelijk uitgepakt met een groot feest in zijn eigen ontwerpstudio Het Arsenaal. Het nieuwe geld ging als eerste om.


Monique verhuisde de bank zelfs per zeecontainer mee naar Amerika, toen ze met Jan de Bont naar Hollywood vertrok.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts