maandag 3 juni 2019

Verzorging olijfboom

Alles voor jou en je kindje! Vind je baby-uitzet bij Wehkamp. Laat je inspireren door het aanbod. Shop jouw artikelen bij Wehkamp. Ontdek het assortiment van Wehkamp.


Breng Kleur terug in uw Tuin met de Bloemen, Planten en Zaden van Bakker.

Ga rimpels en oneffenheden tegen met de exclusieve gezichtsverzorging van MGC Derma! Bestel al je natuurlijke verzorgingsproducten snel en veilig via onze website! Tips optimale verzorging olijfboom. De olijfboom komt alleen in bloei bij een lage wintertemperatuur en veel zonuren in het voorjaar. De bloemen van de olijfboom zijn crèmekleurig en verschijnen eind mei, begin juni.


Verzorging olijfbomen en vijgenbome n. Ze kunnen zowel in de volle grond als in een pot goed te verzorgen. Houd echter wel met een aantal punten rekening: Water geven Een olijfboom heeft regelmatig water nodig, dit is noodzakelijk voor een goede groei. Het planten van een olijfboom in een pot.

Breng voor een goede afwatering eerst een flinke laag hydrokorrels op de bodem van de pot aan. Daarna breng je een flinke laag mediterrane grond aan. Het is bijvoorbeeld vaak mooier om de karakteristieke stam van de olijfboom kaal en dus goed zichtbaar te houden. Snoei niet teveel, vooral voor de vorm. Het snoeien mag gedurende het hele groeiseizoen, bij voorkeur in het voorjaar.


Ook goed de kluit van de olijfboom beschermen tegen vorst. Raadpleeg ook onze verzorgingstips om zo optimaal mogelijk van uw olijfboom te genieten. Vaak wordt een olijfboom in de vorm van een knotwilg verkocht, en vormt hij een rond bolletje met veel scheuten. De binnenste takken krijgen zo geen licht en verstikken.


Laat de takken daarom eerst uitgroeien en snoei dan volgens bovenstaande regels. Bemest de olijfboom na het snoeien met een speciale kuipplanten mest. Hij kan niet goed tegen vorst, en kan daarom het beste als kuipplant gehouden worden.


De olijfboom is groenblijven kan goed tegen droogte en houdt erg van milde winters en warme zomers. De plant groeit prima in gewone potgron waar af en toe wat kalk bij gegeven wordt. Op onze website kunt u alles vinden over de verzorging van de olijfboom , hoe u moet snoeien, moet de olijfboom in de volle grond of juist in een pot en nog veel meer tips voor het onderhoud van uw olijfboom.


Planten in kuip die nog makkelijk te verplaatsen zijn, breng je best naar binnen. Het is dus van belang dat de olijfboom zoveel mogelijk zonlicht krijgt, zodat het zich toch kan ontwikkelen. Een raam op het zuiden zou daarom perfect zijn.


Wanneer u de plant in de tuin wilt zetten, doe dit dan op een zonnige plek!

We geven graag informatie voor de verzorging van olijfbomen. Eerst wat extra informatie over de olijfboom. De groei van de olijfboom is afhankelijk van een aantal factoren.


Vaak zie je dat bij het invallen van de herfst het blad begint af te vallen vanwege de te droge en warme lucht. Staat de olijfboom in de tocht dan is de kans op luis aanwezig. Wij raden dan aan om dat te controleren en eventueel de bewatering aan te passen.


Ze groeien zeer langzaam, waardoor een grote boom erg kostbaar is. Wist je dat een olijf wel honderden jaren oud kan worden? Hoe ouder ze zijn, hoe grilliger en mooier de structuur van de stam.


De verzorging van een olijfboom is dus eenvoudig, maar net als iedere boom heeft hij wel onderhoud nodig. Snoeien kunt u het beste in het voorjaar of de zomer doen. Wilt u een keer op een ander tijdstip snoeien? Bescherm olijfboom tegen strenge vorst. Hoe bescherm je een olijfboom tegen strenge vorst Kan een olijfboom strenge vorst verdragen ? Olijfboom verzorging lastig?


Bij matige tot strenge vorst en vrieskou heeft een olijfboom zeker bescherming nodig, vooral de stam want die is zeer kwetsbaar. Door strenge selectie bij de kweek hebben al onze olijfbomen de mooiste vertakkingen tegen de beste prijs. Hou er wel rekening mee dat de olijfboom de winter het best doorkomt bij een temperatuur net boven het vriespunt.


Onderhoudsvriendelijk boompje Over het algemeen heeft de olijfboom weinig verzorging nodig. Zet hem op een zo warm en zonnig mogelijke plaats en geef hem matig water.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts