donderdag 19 september 2019

Verzorging trachycarpus fortunei

Alles voor jou en je kindje! Vind je baby-uitzet bij Wehkamp. Laat je inspireren door het aanbod. Shop jouw artikelen bij Wehkamp. Ontdek het assortiment van Wehkamp.

Ga rimpels en oneffenheden tegen met de exclusieve gezichtsverzorging van MGC Derma! Bestel al je natuurlijke verzorgingsproducten snel en veilig via onze website! In principe zou de winterharde palm overal kunnen staan mits de grond goed gedraineerd is.


Bescherm de palm bij nachttemperaturen onder de -graden. Dit kan met een lichtslang of speciale winterhoezen voor. Deze soort kan goed in de Nederlandse tuin overleven.


Bekijk alle verzorging tips van Palmaro en haal het. Dit komt natuurlijk door zijn hoge winterhardheid.

Hij heeft zijn oorsprong in de Himalaya (China) waar sneeuw niet ongewoon is. Hij kan dus bij ons in de volle grond gezet worden. Is de windmolenpalm vorstbestendig? Oorspronkelijk komt deze palm voor in de bergen van India en China tot op twee kilometer hoogte waar het flink kan vriezen.


Trachycarpus zaailingen jaar oud. Staat de palm in de volle grond dan terug houdend zijn met voeding geven. Het belangrijkste is dat de planten genoeg water krijgen.


Daarnaast kunt u één keer per jaar gedroogde koemest korrels door de grond heen mengen als extra voeding. Deze palm met zijn opvallende grote, waaiervormige bladeren is dan ook van oorsprong afkomstig uit Zuidoost-Azië en ze zijn zelfs terug te vinden op hogere plaatsen in het Himalayagebergte waar het normaal is dat er sneeuw op de bladeren ligt. U heeft ons advies opgevolgd over het het opkweken van palmen, heeft uw nieuwe palm een flinke slok Palmbooster gegeven en bent lekker met een biertje of een kop thee onder de palmbladeren gaan zitten.


Kies uit ons uitgebreide assortiment de beste verzorging voor jouw kleintje. Verzorging exotische planten na de winter. Geef uw Chinese waaierpalm regelmatig water, want de potkluit mag niet uitdrogen. Geef in het vroege voorjaar koemestkorrels. Zoals de meeste palmen heeft ook deze palm een hekel aan verpotten, bij grotere exemplaren kan het tot jaar duren voor er weer groei zichtbaar is.


Nederlandse naam Chinese waaierpalm, windmolenpalmFamilie ArecaceaeHerkomst China, JapanStandplaats Zonnig tot. Als u de winterharde palm in een pot houdt is het blangrijk dat u hem af en toe voeding geeft, bijvoorbeeld met kunstmest of vloeibare mest.

Kies voor deze sterke palm een beschutte plek in de tuin, bij voorkeur in de volle zon. Maak een ruim plantgat en maak de grond goed los. Zet de kluit van de waaierpalm op de juiste hoogte in het plantgat. Bij temperaturen vanaf -graden Celsius wordt aangeraden de wortels en de palm zelf af te dekken. In een pot dan minder snel verpotten naar een grotere pot.


Je kan hem in een pot zetten, maar dan groeit hij niet zo snel. Zorg in ieder geval voor een ruime en diepe pot. Hij staat het best op een beschutte plek, maar hij houdt van halfschaduw of de volle zon. Zolang de grond goed gedraineerd word kan je hem overal zetten.


Deze winterharde palmboom is een van de meest geschikte palmsoorten voor de Nederlandse tuin en kan zelfs temperaturen van -18°C doorstaan. De palm geeft een fantastische indruk met zijn ruige, vezelige bast en waaiervormige bladeren. De stam is in het algemeen wat dunner aan de onderkant en wat dikker aan de bovenkant. Deze elegante, hoge waaierpalm is winterhard en kan jarenlang een blikvanger in uw tuin zijn. De meest probleemloze palm voor ons klimaat!


Deze palm staat het liefst is een vruchtbare bodem die goed water doorlatend is. Geef hem flink wat water, want het is wel een dorstige plant. Deze pot-plant verhouding is niet alleen mooi, maar maakt ook de verzorging makkelijker. Extra substraat kan namelijk meer vocht vasthouden.


De ingangsdiameter dient groot genoeg te zijn voor de wortelkluit. Ook deze palm is geen echte koukleum, want hij kan tot ongeveer NB groeien. Ook de vorstbestendigheid is dan nog niet optimaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts