maandag 30 september 2019

The blue zones

Uiteraard géén boekingskosten! Miniclub, speeltuin of zwembad? Genoeg faciliteiten voor de kids! Bekijk de nieuwe collectie van Zone online bij de Bijenkorf.


Laat je inspireren door ons grote aanbod BLUE.

Jij bepaalt hoe je betaalt! Vandaag bestel morgen in huis. Ervaar het gemak van Wehkamp. Blue the prijzen vergelijken. Blauwe zones zijn afgebakende gebieden waarvan de bevolking een specifieke levensstijl en leefomgeving deelt en waar de mensen meetbaar langer leven.


Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar er zijn op onze aarde een aantal plekken waar dit succesvol wordt toegepast. Sardinië is een van die plekken.

Een makkelijk te volgen methode met maaltijdplanners en tips voor een meer ontspannen leven. Hij praat er inspirerend over, onder meer in de tv-show bij Ivo Niehe. Bespaar tot wel via kiesproduct. Hij schreef verschillende boeken over het thema, waarvan De blue zones -methode een heel praktische is. Een blauw gebied is een plaats in de wereld waar hoge percentages van de bevolking een verbluffend lange levensduur hebben.


They just sleep as much as their body tells them to. Buettner kwam uit bij Singapore, Costa Rica en Denemarken. Die reden drijft de inwoners om actief en sterk te blijven. En weer bestaat het dieet van de inwoners uit kleurrijke groenten en vruchten, met als basis rijst, mais en bonen. Daarnaast zijn de inwoners veel in beweging.


Deze mensen houden zich aan een negental leefregels. Waaronder: voorkom stress, stop met eten als je vol zit en stel een duidelijk doel in het leven. Get a full suite of support. Daarin betoogde Van Dam dat we op zoek moeten naar de ‘ blue zones van de jeugdhulp’.


Het gaat om het vinden van de juiste balans voor jou.

Op vijf plekken leven mensen langer en gezonder dan ergens anders op de wereld. Mensen die in één van deze plaatsen wonen, worden gemiddeld of zelfs 1jaar, in goede gezondhei zonder medicijnen of invaliditeit. They are called blue zones – places in the world where people live longer and healthier than anywhere else on earth. Ze hebben minder chronische ziekten als diabetes, hartfalen en sommige vormen van kanker.


Ook blijken ze minder last te hebben van osteoporose (poreus worden van botten) en Alzheimer. Voornamelijk kip (weinig calorieën en veel proteïne) en varken ( veel eiwitten en mineralen) liggen vaak op het bord. Afgebakende gebieden ter grootte van een gemeente waar mensen lang, gezond en gelukkig leven.


National Geographic startte vervolgens een wereldwijd onderzoek om meer van dit soort ‘ blue zones ’ te identificeren. En dat is precies wat de jeugdhulp nu nodig heeft, een zoektocht naar de blue zones van jeugdhulp in Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts