maandag 2 september 2019

Ranonkel bollen

Bol is beoordeeld met een 1. Vergelijk alle aanbieders op Zoover. Kwaliteit Bollen , Ruime Keuze. Shop jouw fiets hier online! Bestel hier voordelig fietsen.


Indien nodig kan de grond worden opgewaardeerd met de toevoeging van organisch materiaal, waarbij de bodem tot 8cm wordt verhoogd om de drainage te verbeteren.

Ze hebben lieflijke, tere crêpepapierachtige bloemblaadjes. Ranunculus in het Latijn betekent “kleine kikker. Zet de planten in een border of perk, bij voorkeur groepsgewijs. Ranonkels behoren tot de “Ranunculaceae” familie.


Zo bereikt u het beste resultaat en komen de vrolijke kleuren het beste tot hun recht. Voor plantenbakken en kuipen gebruikt u bij voorkeur laagblijvende ranonkels. De bloemen komen in de maanden juni en juli tevoorschijn en het zijn geliefde snijbloemen die heerlijke kleurschakeringen hebben.


Het is een echte zomer bloeier, dus als u deze buiten wilt planten doe dat dan pas als het niet meer vriest. Ze zijn verkrijgbaar van januari tot mei.

Het voorjaar is dé periode om ranonkels , tulpen en knollen te kopen. Het zijn prachtige bloemen die in een uitgebreid kleurenpalet te verkrijgen zijn. Van volgend stukje zal u lang kunnen genieten want ranonkels blijven toch een tal dagen mooi ! Door de bollen binnen in een pot te kweken, kun je de bloeitijd vervroegen. Let op, in het algemeen worden bollen anderhalve maand voor de eerste nachtvorst geplant.


Deze koude hebben ze nodig om later goed tot bloei kunnen komen. Haal de bollen uit de verpakking en bewaar ze niet in gesloten plastic zakken, want dan wordt alles nat en gaan ze rotten. Er zijn bollen die geen beschermende huid hebben die uitdroging kan voorkomen. Zulke bollen noemen we dan naakt (lelies, Spaanse boshyacinten en kievitsbloemetjes) en worden vaak aangeleverd in zakjes waarin houtmot zit.


Ruim assortiment direct van de kwekers voor groothandels prijzen! De Turkse ranonkel bloeide vroeger, was een steviger gewas en had grotere bloemen. De Perzische ranonkel was echter populairder door het grote kleurenscala.


In Frankrijk was het gewas een succes. De soorten die wij aanbieden vallen onder de groep Ranunculus Asiaticus. Men bekomt mooie effecten als de ranonkels in grote groepen geplant worden, met hun pioenachtige bloemen.


Zeer goed houdbare snijbloemen. Geef ze een enigszins beschutte standplaats want de holle stengels kraken vlug in de wind.

Uitgebloeide bloemen afsnijden. Nu kunt u gericht vaste planten en bloembollen kopen. Om de bloeibaarheid van de bolgewassen Ranunculus ( ranonkel ), Anemone corenaria (anemoon),. De ranonkels groeien uit bollen , deze worden ieder jaar opnieuw.


Er bestaat een bloem die bijna in elke kleur bestaat: de ranonkel. Voordat de bollen geplant worden moeten ze een paar uur in water inweken. Zo komen de bollen tot leven. Zon of schaduw, het maakt niet uit waar ze geplant worden.


Als algemene regel geldt dat bollen moeten geplant worden tweemaal tot driemaal zo diep als de bol hoog is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts