maandag 3 november 2014

De toffe peer

Het complete vakantiegevoel op een unieke locatie in Drenthe. Gunstig gelegen tussen drie nationale parken en op fietsafstand van Giethoorn, het Venetië van het noorden. Graag tot ziens op: minicamping De toffe peer ! De tenten staan op ruime mooie plekken.


We hebben de tenten zo ingericht dat u weinig meer mee hoeft te nemen dan uw vakantiekleding.

Luxe kamperen op een prachtige locatie. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden op de Toffe Peer ? Neem dan gerust contact met ons op! De Toffe Peer = Wilco de Bruijn.


Elke dag worden de dieren gevoer en de eitjes geraapt. Hierbij kunnen de kinderen helpen. Dit wijndomein ligt in Driewegen aan de Weltevredendijk bij minicamping De toffe peer.


Het gebied kenmerkt zich door een kleinschalig polder landschap en wordt ook wel het Toscane van Nederland genoemd.

Door het kleinschalige polderlandschap ontstaat er een micro klimaat waardoor de temperatuur iets hoger is. De druiventeelt gedeid hier goed. Heel veel activeiten in de buurt. De vakantiehuizen, voorzien van alle gemakken, helpen u te genieten van de rust en ruimte die de Toffe Peer biedt. Temidden van de honderden jaren oude gebinten, onder een rietgedekt dak, proeft u de sfeer van het Drentse leven, een echt natuurhuisje Drenthe.


Op het eigen terras kunt u genieten van de magnifieke zonsop- en ondergang. Wij zijn Toffe Peer , een fruitteeltbedrijf in de prachtige polder, de Beemster. Op onze boomgaard van hectare staan 15. En elk najaar kunt u bij ons zelf peren plukken. Het doet ons een genoegen u welkom te heten op Minicamping De toffe peer Wat weten we nog van het landleven?


Wanneer hebt u voor het laatst kunnen luisteren naar de stilte? Kunnen luisteren naar het gekwaak van kikkers in een sloot? Weet u nog hoe drogend hooi in het weiland ruikt?


Liefdevolle professionele. Van inkopen en verkopen naar gezonde concepten en fruitig. Op mijn 15e opende ik mijn eerste winkel.


Elke accommodatie is uitgerust met een magnetron, een koelkast, een koffiezetapparaat, een kookplaat en een waterkoker.

Sommige beschikken over een flatscreen-tv met kabelzenders en een dvd-speler. Het vakantiehuis verhuurt fietsen. De oorsprong ligt in de stad Amsterdam.


De Amsterdamse taal, oftewel het Mokums, kent veel woorden die uit het Jiddisch (Joodse taal) en uit het Bargoens (dieventaal) komen. De uitdrukking “ toffe peer ” is een samenstelling van twee van zulke woorden. Het Jiddische woord tof betekent goe fijn. De buren, de familie Engelman, vinden het onzin. Elk voorjaar organiseren we verkoopdagen waarbij u uw eigen perenboom kunt kopen voor in de tuin.


Die bomen zijn honderd jaar oud en op hun terrein ligt niet één peer. Zij willen dan ook dat Veenendaal stopt met het dreigen om de perenbomen om te zagen. De Peer is gelegen aan de rand van het Liesbos in Breda. Wij zijn goed te bereiken vanuit Prinsenbeek, Etten-Leur, Princenhage en het centrum van Breda.


Daarnaast bevinden wij ons dichtbij de Woonboulevard XXL, Ikea en de uitvalswegen Aen A58. Het is bij De Peer heerlijk toeven in een groene, bosrijke omgeving.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts