woensdag 12 november 2014

Monnikskap kopen

Goedkoopste landelijke bezorging in heel Nederland. Vind telefoonnummers, adressen en postcodes van duizenden bedrijven en personen. Top merk Superfoodme Voor slechts EUR 14. Geschikt voor niet te droge gron Standplaats half schaduw. Niet zonder risico, want de hele plant is giftig.


De plant is direct herkenbaar aan zijn bloem, die op een monnikskap lijkt.

Ze hebben dezelfde groeiwijze en bladvorm als Delphinium. De naam monnikskap dankt de plant aan zijn bloem, die wel iets weg heeft van de kap van een monnik uit de middeleeuwen. Die ‘kappen’ zijn zeer geschikt voor het bezoek van hommels.


Ze strijken neer op de twee nectargevende kroonblaadjes en zorgen uiteindelijk voor de bestuiving van de andere planten. Ze zijn er in het wit, lila en paars. De monnikskap dankt zijn naam aan de helmvormige bloemen.


Op de plekken waar het gif terechtkwam schoot een plant uit de grond: monnikskap. Aconitum kopen doet u bij Boskoops. Monnikskap is volgens de legende een middel tegen weerwolven.

De intens purperen kleuren en de fraaie bloemen maken van deze plant een mooie aanvulling op de late zomerborder. De bloemen zijn donkerblauw van kleur. Bloeiperiode in mei en juni.


Gebruik humusrijke, niet te droge grond. Zeer mooie borderplanten met lange trossen van violetblauwe bloemen. De bladeren zijn sterk ingesneden. Zij groeien in elke cultuurgrond die voldoende vochtig is.


Voor meer tips over het toepassen van vaste planten klik hier! Een zonnige standplaats (liefst wat beschut) behoord ook tot de mogelijkheden, maar zorg dan wel dat de grond in de zomer goed vochtig blijft. Hierbij leent de vaste plant zich goed voor in een border. Alle delen van de plant zijn giftig. Laatbloeiende planten zijn altijd welkom.


Ze komen het beste tot hun recht in groepen. Sommige varianten van deze plant bloeien wel tot eind oktober. Het blauw van de monnikskap is bovendien zo diep dat het een genot voor de ogen is. De Nederlandse benaming monnikskap stamt uit de tijd dat monniken met grote kappen over hun hoofd liepen waardoor ze zelf nauwelijks zichtbaar waren.


Ontstaan van monnikskap Volgens een Griekse legende is monnikskap als volgt ontstaan. Het is een meerjarige plant die voorkomt op het noordelijk halfrond van Amerika, Europa en Azië.

Hij wordt ook in tuinen aangeplant. Ben je helemaal hierheen gescrolld om over monnikskap te lezen? Dan heb je geluk, want hier zijn ze.


Er staan 1monnikskap te koop op Etsy, en gemiddeld kosten ze € 244. Het meest algemene monnikskap materiaal is metaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts