dinsdag 11 november 2014

Begonia bloeitijd

Mis de Aanbieding van de Dag niet. Boek uw hotel nu, tot korting! Voeg hiervoor mestkorrels of vloeibare meststof toe aan het.


En dat in een enkelbloemige, halfgevuldbloemige en gevuldbloemige versie. Als u de uitgebloeide bloemen regelmatig verwijdert, verlengt u de bloeitijd , want de plant zal dan steeds nieuwe bloemen blijven aanmaken. Dit komt door het bladmotief.

Bloeitijd : half juni tot oktober. Zaaien vanaf eind december, kiemtemperatuur graden Celsius, half mei in de perken zetten. Geschikt als perkplant maar je kunt begonia ’s ook in de border planten.


Normaal gesproken heeft de begonia wel wat liefde nodig. Je moet zijn uitgebloeide bloemen weghalen, want anders heb je kans op schimmel. Door het weghalen van de uitgebloeide bloemen, maakt de begonia ook weer nieuwe aan en verleng je de bloeiperiode.


En dat kan best een klus zijn als de begonia flink bloeit. Er bestaan zowel eenjarige als overblijvende soorten, groenblijvende en bladverliezende soorten. Er zijn zelfs klimmende varianten.

Knolbegonia’s kunnen naar hun groeiwijze in twee groepen worden ingedeel namelijk rechtopgroeiende en hangende begonia ’s. Daarbij zijn bij de rechtopgroeiende planten aanmerkelijke verschillen in de grootte van de bloemen te constateren. Deze en honderden andere planten zijn te zien in ons tuininspiratiepark.


Denk maar aan de begonia als kamerplant die je huis in geen tijd opvrolijkt. Maar er zijn ook begonia ’s voor in de tuin, namelijk knolbegonia’s. Wil je weten hoe je begonia moet planten en verzorgen of waar je ze het best kan zetten? Algemeen: deze winterbloeiende begonia produceert een massa aan roze of lichtroze of witte bloemen die bijna het volledige donker, grijsgroene bladoppervlak bedekken. Deze begonia is ook geschikt voor hangpotten.


Na de bloei kan je de plant terugknippen en verpotten. Begonia ’s vind je in allerlei maten en vormen. Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.


En met hun lange bloeitijd tot in oktober zijn ze een feest voor elke border of tuin. De bladeren van deze plant zijn aan de onderkant dof paars en aan de bovenkant olijfgroen. De Scheefblad is niet wintergroen. Uur besteld is de volgende dag in huis, slechts euro;3. Voor verzending in nederland.


Het zijn immers planten die oorspronkelijk in tropische wouden groeiden. Enkele begonia ’s verdragen volle zon.

Het betreft de begonia semperflorens en de begonia venosa en diens kruisingen. U koopt begonia knollen bij Directplant, niet de bloeiende plant. In elke verpakking zitten knollen.


U vindt grootbloemige (dubbele) begonia ’s en hangbegonia’s in ons assortiment. De bloemen verspreiden een lichte geur en vormen een mooi contrast met het assymetrische olijfgroene blad. Zij levert mooie bloeiende kamerplanten en bladplanten, maar ook perk- en kuipplanten en niet te vergeten de knolbegonia in veel vormen en kleuren.


Een zo brede toepassing van één geslacht kom je niet veel tegen in de. Het is en blijft een tropische verrassing. De begonia , wie kent hem niet? Ze kunnen niet tegen vorst.


Plant ze daarom in het voorjaar, wanneer er geen kans op nachtvorst meer is. Veel mensen laten de begonia ’s tot weken in huis groeien voordat ze buiten geplant worden. Dan hebben de planten een voorsprong waardoor de bloemen eerder zullen bloeien. Het is iets moois en de start van een nieuw maar kwetsbaar en onzeker begin.


Verse kiemen moeten tegenwoordig tegen heel wat kunnen om te. Nu zijn de hieronder aangeboden soorten niet echt winterhar maar op de juiste standplaats kunnen zij jarenlang zonder moeite in de tuin overleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts