vrijdag 10 oktober 2014

Binnenpot plant

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Subjects include biofuels, plant genetics, ecology and evolution. Bespaar tot wel via kiesproduct. Hét online tuincentrum met meer dan 10. En wat buiten mooi staat, past vaak ook heel goed in je interieur.


Planten zie onze aanbiedingen!

We hebben veel keus in bloempotten en manden, van klassiek terracotta en geglazuurd aardewerk tot lichtgewicht potten in moderne, landelijke of klassieke sfeer. Nog een voordeel van een plastic binnenpot : je kunt de plant nog een keer verpotten in een wat grotere plastic pot. Pak het een beetje slim aan, en zorg in het begin voor nog een beetje ruimte tussen de binnenpot en de sierpot. Wordt het tijd om je plant te verpotten, dan kun je een grotere binnenpot nemen, die alsnog in de sierpot past. Als je de binnenpot dan toch in een gewone pot zet, let er dan wel op dat er geen water in blijft staan.


Check elke keer voordat je de plant water geeft of er geen stilstaand water onderin de dichte pot zit. Zo wel: dan moet je hoogstwaarschijnlijk je watergift aanpassen. Mooi hé, die plant op de foto’s.

Je haalt de plant voorzichtig uit de te kleine pot, voegt wat geschikte potgrond toe en hij kan genieten van zijn nieuwe huisje. Doe dit in de zomer, dan is de kans het grootste dat je plant de shock van het verhuizen overleeft. Let er wel op dat de plant met een grotere plastic binnenpot waarschijnlijk niet meer in zijn oude sierpot past. Haal de plant uit de “kweekpot” en plaats de plant in zijn nieuwe pot.


Vul de pot rondom en onder de kluit aan met de juiste aarde. Probeer de wortels niet te beschadigen. Op deze manier kunt u gemakkelijker water geven en stroomt het water niet uit de pot. De beste pot voor je bloem of plant.


Als je een speciale bloempot of plantenpot zoekt, dan ben je ook bij HORNBACH op de juiste plaats. Maak het jezelf gemakkelijk en vergeet je plant geen water meer te geven. Sommige potten hebben een indicator voor het waterniveau, of een opvang voor water, zodat de plant geleidelijk water krijgt. Wanneer je een nieuwe plant koopt, wil je natuurlijk de binnenpot er direct af halen en ‘m in een mooiere pot zetten.


Toch kun je dit beter niet doen, want de binnenpot zorgt er juist voor dat jouw plant in leven blijft. Gebruik jij nooit binnenpotten? Dan moet je dit zeker gaan overwegen. Een terracottapot heeft dit meestal wel.


Zo kan het overtollige water wegstromen en blijft je plant gezond.

Als je een sierpot zonder gaatjes hebt, kun je ook een grotere plastic binnenpot kopen en hier je plant inzetten, of natuurlijk een gaatje in de bodem boren en er alsnog een schoteltje onder zetten! Heb je een nieuwe plant gekocht? Laat dan de binnenpot eromheen zitten.


Hierdoor heb je meer kans dat je plant in leven blijft. Waarom je plastic binnenpotten moet. Nu kan het natuurlijk gebeuren dat je plant hard groeit en je hem alsnog moet overzetten. In zo’n geval haal je hem uit de plastic binnenpot en zet je hem over in een pot met één of meerdere gaten onderin met daaronder een schoteltje. Er wordt geadviseerd om de plant van april tot augustus normaal te bemesten en hem elk voorjaar te verpotten.


Hierbij geldt dat dit beter te weinig, dan te veel kan gebeuren. Neem ons uitgebreide assortiment door en kies de pot die past bij jouw woonstijl en plant. Uit meer dan 2potten de juiste kiezen is best lastig. En welke plant past nu het best bij welke pot? En dat is goe want dit zorgt ervoor dat er sneller verse lucht bij de wortels van de plant in de pot kan komen, waardoor kans op wortelrot kleiner wordt.


Hou er alleen wel rekening dat je een plant in een terracotta bloempot wat meer water moet geven dan een plant in een plastic pot en dat een terracotta bloempot gemakkelijk verkleurt. Hoi Chloé, leuk om te horen dat je wat aan het artikel en de vragen hebt! Als je een vollere plant wil, zou ik je adviseren om de stekjes die naast de stam gaan groeien, daar te laten staan.


Verder zou je even kunnen wachten met de plant verpotten, en wellicht wat minder plantenvoeding geven dan we normaal gesproken adviseren. De binnenpot (met gaatjes onderin) zorgt ervoor dat het overtollige water weg kan (wel pot leeggooien) en dat er lucht bij de aarde kan komen. Het is dus wel beter voor de plant om een binnenpot te gebruiken.


Je binnenplanten staan nog mooier met een stijlvolle sierpot. Kies uit ons ruime assortiment plantenhangers en losse potten van staal, steen of kunststof. Breng je huis tot leven met mooie planten voor binnen en buiten.


Of kweek je eigen planten en kruiden met onze kweeksets. Bekijk en bestel via IKEA. Neem een plantenschotel, zet daar een omgekeerde schotel in of vul hem met een laag grind. Zet daar de planten in pot op. Giet zoveel water in de schotel dat het water de onderkant van de pot net niet raakt.


Het verdampende water zorgt voor een hoge luchtvochtigheid rond de plant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts