dinsdag 5 juni 2018

Osmanthus burkwoodii snoeien

Geen gesjouw, lage prijzen! Hét online tuincentrum met meer dan 10. Omdat ze zich zo goed laten snoeien worden ze vaak ook toegepast als sierlijke haag.


In het algemeen jaarlijks wat bijsnoeien na de bloei. Schijnhulst is een uitstekende haagplant, bij snoei na de bloei zal de struik het jaar erna weer uitbundig gaan bloeien. De struik bloeit met kleine witte bloemetjes.

De Schijnhulst heeft erg veel witte, lekker geurende bloemen (Osme is Latijn voor geur). Het is een slordige struik-met-gaten die tot tegen de dakrand komt. Maar wanneer hij in bloei staat ruikt hij heerlijk en bijen bezoeken hem graag. Hij groeit nogal langzaam.


Het kleine, lichtgroene blad is wintergroen en glanst zacht. Het zorgt voor een dichte struik. Het is belangrijk dat de bodem voldoende waterdoorlatend is.


U kunt de schijnhulst in de zon of de halfschaduw planten op een enigszins beschutte plek.

Na het snoeien groeit deze plant weer heel mooi uit. Traag groeiende heester dat 250cm kan worden. Het ovaal blad is klein en leerachtig en bloeit met wit geurende bloempjes. Kan ook voor vormsnoei gebruikt worden maar.


Soorten hagen snoeien in de tuin - hagen planten en snoeien - haag onderhouden. Deze geurende planten groeien het liefst in de zon of halfschaduw, maar ook in de schaduw overleeft de plant prima bij een goede verzorging. Na de oogst van perziken, pruimen, kersen en bessen mag je deze bomen en struiken snoeien.


Osmanthus burkwoodii – Schijnhulst. Zorg er bij het snoeien van je haag voor dat je de witte bloemen laat zitten. Burkwoodii of heterophyllus? Het is ook interessant om even kort te kijken naar de verschillen tussen de osmanthus burkwoodii en de osmanthus heterophyllus. De burkwoodii is een vroege bloeier, veel vroeger dan de heterophyllus.


Viburnum burkwoodii is een half groenblijvende plant, wat inhoud dat in zachte winters het blad grotendeels aan de plant blijft, maar in strenge winters zal de heester zijn blad (grotendeels) verliezen. Standplaats Viburnum burkwoodii. Deze bloeiende heester staat graag op een plek in de zon of in lichte schaduw.


Vanaf €gratis thuisbezorgd. De beste snoeiperiode is eind februari of begin maart. Wanneer u de schijnhulst als haag gebruikt dan is jaarlijks snoeien in juni en september aan te bevelen.

Je zult aangenaam verrast worden door deze heester omdat hij heerlijk ruikt. De witte of crèmekleurige bloemen vallen niet op, maar verspreiden een op jasmijn lijkende geur. Dit geeft de heester een bijzondere en sierlijke uitstraling.


De schijnhulst heeft in het voorjaar heerlijk geurende bloemetjes, die ideaal zijn voor het lokken van insecten naar uw tuin. De schijnhulst is een wintergroene soort haagplant en zorgt daarom voor een jaarronde afscheiding van uw tuin. De bloemen ruiken heerlijk.


Bij het planten kunt u het beste Tuinplantengrond gebruiken. Ze vragen een verzorgde en humusrijke tuingrond. Deze struik is makkelijk te snoeien , ongemoeid kan hij uitgroeien tot meter hoogte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts