dinsdag 15 juli 2014

Hydrocultuur korrels

Ook kun je een pot volledig vullen met hydrokorrels, dat wordt hydrocultuur genoemd. Veel mensen durven het niet aan, een echte plant in huis of op kantoor. Ze denken dat planten veel onderhoud nodig hebben. Je ziet dan ook regelmatig dat echte planten worden vervangen door kunstplanten.


Stappenplan opmaken hydrocultuur : Knip de inzethoes op de hoogte van de kweekpot. Verhoog de inzethoes zodat deze tot de rand van de plantenbak komt.

Voeg de vaste voeding toe. Plaats de hydrocultuur plant en watermeter naast elkaar op de bodem van de inzethoes. Vul de plantenbak verder af met hydrokorrels. Ander voordeel, doordat de plant zich heeft aangepast aan het leven in deze korrels , staan deze planten nooit te nat of te droog, hierdoor zijn de planten veel gezonder. Heel veel soorten planten zijn geschikt voot hydrocultuur , wel moet de plant eerst overschakelen van gewone potgron naar de hydrokorrels.


Pokon Hydrokorrels liter. Hydrokorrels zijn zandkleurige, ronde korrels die gemaakt zijn van klei en die bij warm weer uitzetten. Ze worden niet alleen als substraat gebruikt binnen de hydrocultuur , maar bieden ook als drainerend materiaal uitkomst voor veel tuiniers.

De drainerende functie van hydrokorrels werkt als volgt. De korrels zijn gemaakt van gebakken klei. Wanneer gebruik je deze korrels ? Te gebruiken voor binnen- en buitenpotten. Zorg er bij buitenpotten altijd wel voor dat er een gat onderin zit om het overtollige water weg te laten lopen. Fleurella hydrokorrels zijn zowel decoratief als functioneel.


Met de korrels voorziet u bijvoorbeeld schalen of bloembakken van een natuurlijke en decoratieve look, maar de korrels zijn ook geschikt voor drainage onderin bloempotten en het creëren van een gezonde hydrocultuur. Het bestellen van hydrocultuur planten is eenvoudig in de online winkel. Een ruim assortiment welke overzichtelijk blijft met de filters. Vind je toch niet de geschikte plant, bel of mail dan gerust voor meer infomatie, onze hydrocultuur specialisten staan voor je klaar. Vind de beste selectie hydrocultuur korrels fabrikanten en ontdek goedkope producten van hoge kwaliteit hydrocultuur korrels voor de dutch luidspreker markt bij.


Intratuin hydrokorrels zijn geschikt voor hydrocultuur en als drainagelaag onder in bloempotten en plantenbakken. Met Intratuin Hydrokorrels zult u beslist meer plezier hebben van uw potplanten. Verbetert de waterhuishouding. Oranje hydrokorrels, fractie 8-16mm.


Ook geschikt als decoratie. Verkrijgbaar in liter en liter.

Hydrocultuur is een teeltwijze die al veel langer bestaat dan vandaag. Er is wel een opmars bezig bij het thuiskweken van planten op hydrocultuur omdat hieraan toch wel enkele voordelen aan verbonden zijn. Aero- hydrocultuur is een aangepaste vorm van luchtteelt. Het begon eigenlijk in het midden van de jaren in Californië, waar Laurence Brooke besloot om te proberen aero- hydrocultuur in de mainstream markt te krijgen. Het is een kweekwijze die steeds vaker wordt toegepast.


Niet alleen voor kamerplanten, maar ook voor groenteteelt in de kas zoals van sla, tomaat en witlof. HYDRO - Wietkweken op hydrocultuur. Er zijn elementen erg belangrijk: Water, kunstmatig medium en voeding. Het spreekt voor zich dat lucht en licht hier ook bij horen, maar deze laat ik even buiten beschouwing. Ze zijn decoratief te gebruiken maar zijn ook geschikt voor hydrocultuur.


Je kunt de korrels ook als drainagelaag in bloempotten gebruiken. Jouw voedingkorrels voor hydro kopen? Deze zak bevat kilo korrels.


Ben jij van plan om planten op hydrocultuur te zetten of wil je hydrokorrels gebruiken als drainage- of decoratiemateriaal? Doordat de korrels bij een erg hoge temperatuur gebakken zijn, zijn ze. De kern van de korrels heeft dichte poriën en de oppervlakte is gesinterd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts