maandag 18 juni 2018

Picea pungens

De soortaanduiding pungens heeft de boom te danken aan de scherp gepunte naalden. It is native to North America, and is found in growing zones through 7. Hij groeit het beste op een voedselrijke, lichtzure en vochthoudende bodem. Picea pungens glauca geeft de voorkeur aan een standplaats in de zon of halfschaduw.


Deze plant verdraagt een temperatuur tot -gr.

In het voorjaar komen de nieuwe scheuten heel fris tot ontwikkeling. Geef deze exclusieve plant de ruimte, dan komt ze het beste tot haar recht en wordt een fraaie blikvanger in uw tuin. De scherpe, stevige naalden kleuren grijsgroen tot felblauw. Hij verdraagt meer droogte dan andere sparren en is bestand tegen stadsklimaat en luchtvervuiling.


De stevige naalden zijn zilverblauw. Hoe ouder de plant, hoe intenser de blauwe kleur wordt. De ‘Super Blue’ draagt cilindrische, lichtbruine kegels.

Het is een mooie grijs-blauw getinte conifeer met een rechte conische vorm. Deze Picea vormt een prachtige solitaire boom in uw tuin. Gemakkelijk gekweekt in gemiddelde, zure, medium vochtige, goed gedraineerde grond in de volle zon. Blauwe spar) online kopen?


Bekijk de beschikbaarheid van deze boom in onze webshop. De kleur van de naalden zijn blauwgrijs en de boom groeit kegelvormig. The attractive blue needles hold their color well throughout the year.


Picea Pungens ‘Super Blue’ De Picea Pungens ‘Super Blue’ is zoals de naam al zegt blauw. Hij heeft blauwe sterke naalden die prikken als je hem vastpakt. Van origine komt de boom uit Noord-Amerika.


Picea kopen tegen een klein prijsje doet u eenvoudig online op onze webshop. Zeer concurrerend in kwaliteit en prijs. Maigold Hermann Naue Porcupine Pincushion Yvette Roundabout Snow Cushion Blue Ball.


Great vertical accent that gives incredible Blue color to narrow spaces. De picea pungens hoopsii, ook wel blauwspar genoem behoort tot de dennenfamilie pinaceae.

De boom is geschikt als tuinplant. Het is een geënte boom, dat wil zeggen dat de wortels van een andere plant afkomstig zijn. Kenmerkend voor de boom zijn de scherp gepunte naalden, vandaar de naam pungens.


Deze conifeer heeft een grijsbruine en later vaak zwartgrijze stam. De 4-10cm lange, cilindrische kegels zijn eerst groen maar kleuren geelbruin als ze rijpen. Zeer gewaardeerd om zijn sierwaarde.


Bekijk onderstaand overzicht voor leverbare afmetingen. Topkwaliteit kerstboom planten tegen scherpe prijzen. De hoogte na jaar is 3cm. De naalden zijn kort, scherp, stijf en blauwgrijs tot zilverblauw.


De witte spar wordt ook als kerstboom gebruikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts