vrijdag 8 juni 2018

Hortensia soorten

Hét online tuincentrum met meer dan 10. Kwaliteit voor lage prijs. Ruim assortiment hortensia soorten. Gemakkelijk thuis bezorgd. De achterwege gelaten soorten zijn erg moeilijk of geheel niet verkrijgbaar.


De meest voorkomende soort, die bestaat uit twee groepen.

De hortensia groep en de lacecap groep. Tot de hortensia groep behoren de bolvormige hortensia ’s. Ze hebben overwegend steriele bloemen met tot kelkblaadjes. Bijzondere hortensia soorten : 1. Hydrangea macrophylla ‘Magical Revolution’ 2. En welke hortensia soorten zijn er eigenlijk allemaal?


Jurgen Smit laat in deze video alle hortensia soorten zien en vertelt je wat de verschillen zijn. Wel kun je bij een oudere struik verjongingssnoei toepassen.

Alleen de soorten die bloeien op nieuw hout kunnen flink teruggesnoeid worden in het voorjaar. Pluimvormige hortensia ’s – Eikenblad hortensia ’s – Grote struiken – Klim hortensia ’s. In elke beschrijving is de uiteindelijke hoogte van de betreffende plant aangegeven, ook de bloeiperiode wordt altijd vermeld. Als je gaat snoeien is het belangrijk dat je weet welke soort hortensia je hebt. Sommige soorten vormen namelijk al in het najaar knoppen voor het volgende jaar, als je die in de lente snoeit zullen ze dat jaar niet gaan bloeien.


Echter, hortensia soorten waarbij de bloemen op eenjarig hout groeien, die kun je uitgebreider snoeien. Als je een hortensia gaat snoeien is het belangrijk om eerst na te gaan welke soort je hebt, kijk daarom eerst bij hortensia soorten. Binnen dit geslacht vallen onder andere wintergroene en bladverliezende struiken, klimstuiken en bomen.


Van de hortensia zijn ontzettend veel verschillende soorten. Op dit moment zijn er zo’n honderd soorten bekend. Alle soorten en maten hortensia's. Bestel populaire en bijzondere hortensia's!


Hortensia ’s komen voornamelijk uit Amerika, China en Japan. Een goede vraag, want sommige soorten kunt u beter zelfs weinig of niet snoeien! Deze blauwe hortensia bloeit tot in de herfst, dus je geniet hier extra lang van!


Zo verzorg je de blauwe hortensia. De blauwe hortensia is net als andere hortensia ’s een makkelijk te verzorgen plant.

Zij is winterhard en heeft vrijwel geen last van plantenziekten. Een hortensia houdt van zure grond. Er zijn verschillende soorten hortensia ’s, zoals onder andere de boerenhortensia’s, pluimhortensia’s en de ‘Annabelle’.


Tegenwoordig zijn er ook nieuwe variëteiten zoals ForeverEver en Endless Summer waarbij geen snoeiregels gelden. In de meeste tuinen is er wel een te vinden. Maar wat wel heel belangrijk is: water geven. Het zijn dorstige planten en zonder water kunnen ze niet. Verzorg je hem goe dan kun je nog meer genieten van zijn prachtige bloemen!


Maar het is ook leuk eens iets bijzonders te proberen. Zo zijn er nieuwe hortensia ’s die eindeloos bloeien, die aparte kleuren hebben of soorten die veel compacter blijven en minder snel uiteenvallen. Een selectie van opvallende en bijzondere hortensia ’s.


Mini hortensia of dwerghortensia’s zijn veel gevraagd. Slechts enkele soorten blijven een stuk compacter dan de gemiddelde hortensia. Door het kleine formaat zijn ze geschikt voor iedere tuin en ideaal in een pot op terras of balkon. Goedkoopste landelijke bezorging.


De bladverliezende struik kan een hoogte van 1-m bereiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts