dinsdag 12 november 2019

Verzorging gloriosa

Alles voor jou en je kindje! Vind je baby-uitzet bij Wehkamp. Laat je inspireren door het aanbod. Shop jouw artikelen bij Wehkamp. Ontdek het assortiment van Wehkamp.

Verzorgingsproducten met een doel. Bestel de exclusieve lijn van MGC Derma nu in Nederland. Al je natuurlijke verzorgingsproducten vind je op onze website. Alleen wanneer de zon in de zomer te fel wordt en de temperatuur oploopt tot boven de dertig graden, kan de plant afgeschermd worden. Deze zijn aan de bovenkant met elkaar vergroeid.


Met deze knollen wordt het vermeerderen van gloriosa ’s erg gemakkelijk. Let wel op dat je de groeitop, ook wel neus genoem niet beschadigt.

Als je aan het werk gaat met deze prachtige plant draag dan wel handschoenen, het sap van de plant is namelijk giftig. Let op met kinderen en huisdieren. Geef in de zomer ruim water, maar laat de potgrond tussentijds wel droog worden. Regelmatig plantenvoeding, als ook het verwijderen van uitgebloeide bloemen, bevorderen de bloemvorming. Als de bladeren beginnen te vergelen in de herfst, wordt gestopt met watergeven.


Geef de plant een plekje in de morgenzon. De knollen in een pot met doorlaatbare grond planten en ca. De kluit mag iets vochtig zijn, maar voorkom een voetba daar kan de knol niet tegen.


Tijdens de bloei om de twee weken een beetje plantenvoeding geven. Om de bloemen te beschermen, worden ze verkocht in een luchtdichte zak. Knip die voorzichtig langs de zijkant open om de bloemen eruit te pakken. Ze heeft rozerode bloembladen.


Verpotten tips Snoeien en Bloemen Grappig genoeg zal de Yucca vooral gaan bloeien als je hem slecht behandeld. Een handig waarschuwingssignaal dus, al gebeurt het zelden. Kroonbladen van deze variëteit hebben grote, rozig rode bloemen met langs de rand een diepgele kleur.


De kroonbladen zijn sterk gegolfd.

Bij een goede verzorging vormen zich in de loop van de zomer twee broedknollen. De planten worden dan niet zo groot. Dit wordt bevorderd door iedere twee weken vloeibare mest te geven. Naamgeving De naam is afkomstig van het Latijnse gloriosus, wat roemvol betekent. Potgrond voldoende vochtig houden (2x per week), mag niet indrogen.


Houden op kamertemperatuur. Kan zowel binnen in huis als ’s zomers buiten op terras, balkon of patio. Bestemd voor decoratie en niet voor consumptie. Gloriosa potplant verzorging : Veel licht.


De gele gloriosa is een kleinblijvende klimplant (max. meter) met heel sierlijke, citroengele bloemen. De soort komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika, maar wordt inmiddels wereldwijd gekweekt voor de bijzondere bloemen. Voordelige staffelprijzen Lage verzendkosten gratis afhaalpunten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts