vrijdag 22 november 2019

Verzorging jasmijn

Topkwaliteit Jasmijn , Niet goed Geld terug! Alles voor jou en je kindje! Vind je baby-uitzet bij Wehkamp. Verzorgingsproducten met een doel.


Al je natuurlijke verzorgingsproducten vind je op onze website.

Hoewel Jasmijn graag een zonnige standplaats heeft. Jasmijn houdt niet van natte voeten en heeft daarom een goede gedraineerde grond nodig. Gebruik géén zure, turfhoudende grond! Het eerst jaar zal plant vaak langzaam groeien daarna groeit ze beter.


De Nederlandse naam is gewone jasmijn of bruidstranen. De witte bloemen verschijnen in grote hoeveelheden van juni tot in september. De essentiële olie van gewone jasmijn is een geliefd onderdeel van vele parfums.

Geef jasmijn een lichte, maar niet al te zonnige standplaats. De bloeiende plant is een snelle groeier die het liefst een iets vochtige kluit heeft, maar niet tegen een voetbad kan. Eens in de twee weken plantenvoeding geven helpt jasmijn voldoende groei- en bloeikracht te houden.


Bekijk het overzicht en lees handige tips en adviezen. Typisch voor deze jasmijn zijn de witte, heerlijk geurende bloemen die de plant vanaf het begin van de zomer tot in de herfst draagt. Als mediteriane klimplant heeft de Sterjasmijn weinig verzorging nodig. Hieronder geven we een overzicht van de belangrijkste verzorgingstips. Is de Toscaanse Jasmijn winterhard?


Zoals bij alle Mediteriane en exotische planten is de belangrijkste vraag of de Sterjasmijn winterhard is. De Toscaanse Jasmijn heeft donkergroen, glanzend blad wat aan de plant blijft in de winter. Momenteel hebben wij vele Toscaanse Jasmijn op voorraad staan. Hallo mensenben een beetje bezorgdop mijn terras heb ik een muur vol met witte jasmijn : de klimplant wel te verstaanze heeft gedurende de zomer heel mooie lekker.


Het echte 3D-tuinieren lukt in kleine tuinen alleen goed met klimplanten. Klimplanten kleuren en camoufleren makkelijk hele muren, schuttingen, schuurtjes en nog veel. Wil je een jasmijn snoeien?

Laat je inspireren door het aanbod. Shop jouw artikelen bij Wehkamp. Ontdek het assortiment van Wehkamp. Bestel je natuurlijke huidverzorging snel en veilig op onze website.


MGC Derma Oogcrème verzorgt de tere huid rond je ogen effectief. De plant kan langs een warme muur geleid worden. Trachelospermum jasminoides of Sterjasmijn of Toscaanse jasmijn is een rijkbloeiende klimplant met witte geurende bloemen en glanzend donkergroen blad. Snoeien, bloeitij verzorging en nog veel meer weetjes over de jasmijn ! In het Fleurop bloemenregister vind je het antwoord op alle vragen over de jasmijn.


Kamerplanten hebben specifieke verzorging nodig. Door een aantal eenvoudige tips in acht te nemen, kan je er voor zorgen dat ook je kamerplanten er fris en fleurig bijstaan. Jonge planten hebben in het begin echter wat ondersteuning nodig.


Hij kan – graden vorst hebben en is dus redelijk winterhard. Veel licht om de bloemen goed uit te laten komen. Felle zon met open bloemen verkort de bloeiperiode, als de knoppen nog niet open zijn is de plant er dankbaar voor. De temperatuur rond kamertemperatuur om de plant in bloei te laten komen, als de bloemen open zijn liever een lagere temperatuur voor een langere bloeiperiode.


Wat is de beste standplaats, welke verzorging is nodig, hoe vermeerderen en hoe overwinteren van de Dipladenia en wat zijn de beste Mandevilla’s om te kopen. Stervormige geurende bloemen lijkend op jasmijn. Verlangt een beschutte warme plek in de tuin, liefst op het zuiden gericht.


Kan te lijden hebben van vorst (-7°C) en daarom is het beter voor een winterdekking te zorgen. Komt zeer waarschijnlijk van oorsprong uit India. Werd in de Middeleeuwen al naar Europa gebracht.


Jasminum sambac of melati ook wel Indische jasmijn genoemd. De melati, zoals de plant ook genoemd wordt, is ook veel te vinden in Indonesië zoals Java waar hij zijn heerlijke geur verspreidt op menig terrasje. Plant jasmijn dichtbij je huis, op de binnenplaats of langs het toegangspad om van de heerlijke geur te genieten en de vlinders die de jasmijn aantrekt goed te kunnen zien.


Jasmijn kan flink groeien onder de juiste omstandigheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts