vrijdag 22 november 2019

Wintergroene siergrassen

Wij laten ons leiden bij de opbouw van ons siergras soorten assortiment, naast de schoonhei ook door hoeveel de siergrassen wintergroen en winterhard zijn. Groenblijvende siergrassen planten Zet het siergras in grote groepen, dan komt het siergras beter tot zijn recht. Ook kunnen ze prima in potten staan. Plant het siergras altijd in een goede luchtige grond zoals tuinplantengrond en het liefst in halfschaduw.


Je snoeit de meeste siergrassen in het voorjaar zodat ze weer opnieuw uitlopen. De hoogste kwaliteit Wintergroen siergras bij Tuincentrum.

De specialist in Wintergroen siergras Gratis bezorging vanaf 5- Deskundig advies van. Dan zult u zien dat het maken van een bestelling bij Het Groene Paradijs altijd heel eenvoudig is. Siergrassen kopen bij Het Groene Paradijs. We raden u aan om ons even te bellen of een mailtje te sturen als u meer wilt weten over een bepaalde soort siergras.


Er zijn wintergroene siergrassen die je bijvoorbeeld kan toepassen als bodemdekker. Ideaal als je een mooie tuin wilt waar je niet veel onderhoud aan hoeft te hebben. Zet ze op een zonnige plek of een plek in de halfschaduw, geef water tijdens droogte en knip oude stengels af, meer hoef je niet te doen.


Hier vind je onze top mooiste.

Mooie, hoge en lage siergrassen. De geselecteerde siergrassen zijn gemakkelijk te verzorgen en eenmaal aangeslagen vereisen ze weinig onderhoud. Bovendien laten deze grassoorten zich uitstekend combineren met veel vaste tuinplanten. Transparante bloeiwijze hoog boven het blad uitsteken hoogte ± meter.


Bloeit vanaf juli tot diep in de herfst, het blad wordt alsmaar roder. Geschikt voor een vakbeplanting in de zon, mooi te combineren met andere siergrassen. Goed winterhar terugsnoeien in het vroege voorjaar. Zijn siergrassen winterhard en wintergroen? De meesten soorten siergras zijn winterhard behalve de Pampasgras Cortaderia.


Deze soort moet je met stro of noppenfolie beschermen tegen strenge vorst. Er zijn ook veel wintergroene siergrassen , maar die hebben vaak bruine stengels tussen de groene stengels zitten. Er zijn hoge siergrassen en laagblijvende siergrassen. Alle siergrassen die u kunt kopen bij Bomenenzo.


De meeste siergrassen kunt u zowel solitair als in een border planten. Door de natuurlijke en rustige kleuren van de siergrassen zijn deze goed te combineren met andere vaste plant soorten. De bekende Nederlandse tuinarchitect Piet Oudolf heeft siergrassen weer echt op de kaart gezet.


Ook in de winter leveren ze een mooi silhouet op.

De keuze in tuincentra is groot maar vaak worden deze siergrassen tamelijk prijzig verkocht. Ze zorgen voor een frisse verschijning in je tuin en zijn net zo interessant met hun veranderende kleuren of pluimige bloeiperiode. Als je eens iets anders wilt, ga dan niet voor het klassieke groene gras maar waag je aan rood of zwart gras. Hierna lopen ze weer met verse blad uit vanaf april.


U kunt de siergrassen vanaf eind maart en nogmaals in juli wat gedroogde koemestkorrel geven. Na ruim jaar mogen wij ons met trots de grootste siergrassen kwekerij van Europa noemen. Daarnaast zijn wij actief in het leveren van vaste planten en siergrassen in Noord-Amerika en hebben wij zojuist Korea aan onze lijst mogen toevoegen. Dit alles hebben wij in korte tijd bereikt door onze eigen koers te varen en te investeren in de toekomst.


Een deel van deze grassoorten zijn we gaan kweken als tuinplant vanwege hun decoratieve uiterlijk. Deze grassen noemen we siergrassen en behoren tot de vaste planten. Vaste planten zijn kruidachtige planten met stengels die niet verhouten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts