donderdag 28 november 2019

Snoeien van buxus

Voor 22:bestel morgen in huis! Shop bij de grootste online sportwinkel van Nederland. Dé webshop voor topmerken. Voor jouw nieuwe paar stappers hoef je de deur niet uit!


Klik en shop eenvoudig bij OTTO! Vans schoenen bestellen bij OTTO. Buxus van alle merken op beslist. Uiteraard begint je klus bij het uitzoeken van het juiste tuingereedschap. In onze shop vind je een groot aantal verschillende snoeischaren.


Tegenwoordig tref je in elke tuin wel ergens buxus aan. Het is dan ook een plant met verschillende goede eigenschappen. De belangrijkste zijn wellicht dat buxus wintergroen is, niet snel groeit en zich gemakkelijk leent voor figuren en hagen. Het snoeien van de buxus begint al vroeg.


Dit kan tot in de maand maart. Met deze eerste sessie voorkom je het wegsnoeien van de eerste jonge groeischot. Beginnen in mei en stoppen in augustus, half september. Hier is een belangrijke reden voor. Een buxus moet je minstens keer per jaar snoeien.


Het is niet raadzaam om een buxus slechts keer te snoeien. De plant wordt dan te los van structuur en kan in de winter geen sneeuwlaag dragen. Lees hier wanneer en hoe je een buxus snoeien kunt in onder andere de vorm van een haag, bol of kegel. Alle soorten buxus vormen zijn er mogelijk, je kunt buxus knippen als een haag, je kunt hem knippen als een kegel, ook wordt buxus wel bolvormig geknipt, in een spiraal maar ook een bol op stam zie je vaak bij mensen in de tuin staan. Zo behoudt u een fitte, prachtige groenblijver waar u vele jaren plezier van hebt.


Snoeien van buxus

De buxus laat zich snoeien in de vormen die jij wilt. Voor het snoeien kunt u een gewone, scherpe, heggenschaar gebruiken. Kijk bij leilinde snoeien. Vlinderstuik (Buddleja davidii): Vanaf half maart tot eind april (zodra er geen periodes met zware nachtvorst meer voorkomen) tot op een of twee knoppen. Lees meer bij vlinderstruik snoeien.


Bij een buxus snoeien komen een aantal factoren kijken. Bijvoorbeeld wanneer je een buxus het beste kunt snoeien en welke gereedschap daarbij komt kijken. Op deze pagina bieden we handige tips voor het snoeien van buxus en kom je meer te weten over de verzorging en onderhoud van deze plant. Bever dé buitenwinkel van Nederland. Gratis verzending vanaf €euro.


Is jouw buxus helemaal kaalgevreten door de rups van de buxusmot? Dan lijkt het nu misschien een hopeloos, geel gekleurd en kaal struikje. Veel mensen verwijderen de buxus of branden de plant weg. Maar dit hoeft helemaal niet!


Grote kans dat je jouw ooit zo prachtige buxus nog kan redden. Wanneer je nette en strakke hagen wilt hebben zul je de buxus minstens twee keren per jaar moeten snoeien. Na het snoeien van jouw buxushaag hebben de takjes en de bladeren open wondjes waarlangs bij warm weer veel water kan verdampen. De bovenste bladeren drogen dan uit en kleuren geelbruin en verdorren wat de buxus een stuk minder mooi maakt. Voor een optimale verzorging moet u de buxushaag minimaal twee keer per jaar snoeien.


Snoeien van buxus

Het wordt aanbevolen om dit één keer in het voorjaar te doen en één keer in het najaar. Heeft u last van buxus schimmel of rupsen in buxus ? Door regelmatig snoeien blijft een buxus dicht vertakt en mooi vol. Vaker snoeien mag natuurlijk ook! Voor een strakke vorm kan een buxushaag twee keer per jaar gesnoeid worden, in mei en in september.


Prima om in vorm te snoeien. Wist je dat je de buxus het best kunt snoeien op een bewolkte dag? Sterker nog: als je de buxus snoeit terwijl de zon schijnt, zullen de bladeren verbranden en van groen naar bruin verkleuren. U kunt geweldige resultaten behalen met vormsnoei.


U moet er op letten dat u niet te veel takken afsnoeit, omdat er dan gaten ontstaan. Hoe u uw buxus modelleert is geheel aan u.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts