vrijdag 1 november 2019

Scindapsus plant

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Subjects include biofuels, plant genetics, ecology and evolution. Hét online tuincentrum met meer dan 10.


Planten zie onze aanbiedingen! Vergelijk hier aanbiedingen. Hoe lichter de standplaats hoe meer het blad bontgekleurd is.

Wanneer het blad van je Epipremnum egaal groen wordt is dit een teken dat de plant meer licht wenst. De Epipremnum is een plant die net als mensen niet dol is op tocht, probeer dit te voorkomen. De potkluit mag een beetje vochtig zijn, voetbad liever voorkomen. Scindapsus staat graag licht, maar zonder tocht. Eens in de maand wat plantenvoeding houdt de plant mooi en gezond.


Worden de bladslingers te lang, dan kun je ze gewoon afknippen. Afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht en het formaat van de plant komt dit neer op zomers zo’n keer per dagen en gedurende de winter eens per drie weken. Hoe ouder en groter de plant hoe groter de nieuwe bladeren worden, er zijn exemplaren met bladeren van bijna centimeter groot.

In America and Canada, Epipremnum pinnatum. The Botanist of today will call it Epipremnum aureum. Deze te gekke (hang) plant is niet alleen mooi om te zien, maar heeft ook nog eens een luchtzuiverende werking. De verzorging is niet moeilijk en ook het stekken is met een beetje geduld goed te doen.


Ik leg het je stap voor stap uit vandaag. Dit is meestal elke tot jaar. It is native to Southeast Asia, New Guinea, Queenslan and a few western Pacific islands. En mooi meegenomen, het is één van de meest luchtzuiverende planten. En nadat ik op Pinterest had gezien dat deze plant je hele huis kan doorgroeien was ik om!


Nu heb ik niet perse een lichte woning (geen direct zonlicht) maar ik zag dat deze plant ook goed tegen wat donkere plekken kan, dus ik dacht match made in haven! Wat deze sierlijke plant kenmerkt, dat zijn de witte vlammen op zijn kleine bladeren. Mede om die frisse kleur komt de N’Joy in de badkamer schitterend tot zijn recht.


The scindapsus genus is a climbing vine variety of plant and is available for most of the year. Ruime keuze planten op beslist. When it flowers it grows a short spadix suspended by a green spathe. Species The scindapsus genus features between and separate species and belongs to the araceae family, which are arums.


De sierlijke plant groeit vrij makkelijk, en kan wel tegen een stootje.

De Latijnse naam van de plant is Epipremnun pinnatum, en hij behoort tot de Araceae familie. It has the very original form of a leaf: one of the halves is larger than another because of what the central vein not direct, but a little curved. Sites between veins – convex, therefore, the leaf surface to the touch and visually too, seems relief as if the sculptor created by hands. Het heeft ook wel wat weg van de Epipremnum ‘Marble Queen’ en lijkt ook als twee druppels water op de Epipremnum Manjula.


De plant kan giftig zijn voor dieren, dus neem bij inname contact op met een dierenarts. Zuidoost-Azië, dat is waar deze plant van nature vandaan komt, hier groeit de Epipremnum in het bosgebied van deze plek. Hier in Nederland wordt deze mooie plant als kamerplant gehouden, deze plant heeft een aantal mooie eigenschappen die de plant zo bijzonder maken.


Miley is een plant die het heerlijk vind om lekker aan een touw rond te slingeren. Net als een zekere naamgenoot trouwens. De Araceafamilie, waar deze fijne plant lid van is, groeit van nature in tropische regenwouden.


In Zuidoost-Azië, op de Salomonseilanden en Indonesië groeit de plant aan de stengels van bomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts