dinsdag 16 juni 2015

Cortaderia selloana

Een dwergpampasgras dat ideaal is om aan te planten in stadstuintjes en kleinere tuinen. Cortaderia selloana (Pampasgras) is een bekend grassoort met grote witte pluimen. Pampasgrassen zijn in verschillende hoogtes en bloemkleuren te koop. De gewone variant bereikt een gemiddelde hoogte van meter.


De Cpotmaat heeft een doorsnede van centimeter.

Siergras met zeer langwerpig groen blad. Opvallende grote zilverwitte bloempluimen tot max 1. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels. Gratis bezorging vanaf 5- Deskundig advies van specialisten. There are around species in the genus Cortaderia. Het welbekend pampasgras met zijn dikke witte pluimen, mooi in een grote vaas binnenshuis.


De smalle bladeren hebben zeer scherp snijdende randen. Zonet verkocht op de webshop.

Kweekset liter witte champignons. Het geslacht pampasgras ( Cortaderia ) telt ongeveer soorten van het Zuidelijk Halfron waarvan de meeste in Zuid-Amerika, enkele in Nieuw-Zeeland en één in Nieuw-Guinea. Als je aan deze planten werkt is het dan ook aan te raden van goede handschoenen te dragen. Pampasgras lijkt meer op riet dan op siergras en vraagt daarom ook een plekje waar het goed kan groeien.


Daarbij vraagt dit mooie plantje ook wel iets meer verzorging, dan de andere siergrassen. De bladeren van dit pampasgras zijn stevig en scherp aan de randen. Dit pampasgras is prima te gebruiken als sollitaire blikvanger maar ook goed te gebruiken als achtergrond in grote. Deze siergrassoort komt prima tot zijn recht als sollitair met zijn mooie groene neerhangende blad.


De ‘White Feather’ wordt max. Het blad is dofgroen met scherpe randen. Vormt een stevige wintergroene pol tot ca. Dit geldt vooral voor jonge planten.


U kunt het blad voor de winter bij elkaar binden. Bescherm het pampasgras extra tegen strenge vorst. U kunt tijdelijk een rietmat rond de pol plaatsen. Vul de ruimte op met afgevallen blad.

Dit siergras is terug te zien in veel tuinen als solitair of in kleine groepen. Hij is te herkennen aan de prachtige witte pluim die uitgroeit in het najaar en heel de winter zichtbaar kan blijven. Quite showy, this South American native features magnificent, dense tussocks of arching, narrow gray-green leaves that are gracefully topped from late summer to mid-winter by huge, silky, creamy-white plumes.


Cortaderia Selloana Evita werkt het beste als solitair groeiende plant of tegen een achtergrond van donker groenblijvend gebladerte. The species of Cortaderia are imposing tall grasses growing 1. They are in widespread use as ornamental plants. The common name pampas grass , though strictly referring to C. Erianthus and Saccharum ravennae ). Synonyms Cortaderia pumila. Het is een laagblijvend siergras met een opgaande groeiwijze. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om Javascript aan te zetten.


Deze site maakt gebruik van javascript voor een goede werking. Gelieve javascript in te schakelen om de site volledig te kunnen gebruiken. Extremely eye-catching, it features. Deze Poaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 2centimeter.


Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts