maandag 29 juni 2015

Phlox bodembedekker

Geurende rozen of toch haagrozen? Soorten bodembedekkers online! Doordat de plant laag blijft is het nuttige bodembedekker. Ook goed te gebruiken als randjes plant.


Er zijn laagblijvende soorten die prima als bodembedekker of rotsplant dienst doen en hoge soorten met een pluimvormige bloeiwijze.

Een groenblijvende bodembedekker met kleine bloempjes in trosjes. Kan ook gebruikt worden voor hangmanden en potten of rotstuinen. Verlangt een humusrijke en goed doorlatende grond. Nà de bloei terug snoeien voor een dichte groei. Omdat de vlambloem een liefhebber is van de volle zon, gaat de vergelijking nog steeds op.


Daarnaast verspreidt de bodembedekker ook een heerlijk geurtje. Je hebt laagblijvende , bijna bodembedekkende soorten Phloxen , ideale rotsplantjes en je hebt de gekende hoogopgaande vlambloemen die tal van borders verrijken. Ze zorgen er voor kleur en geur, volume en structuur.

Succesvol rozen houden, op een biologische manier, kan iedereen, met deze drie tips. De kruipende phlox “Emerald Pink” bloeit in het voorjaar. De verzorging en de waterbehoefte van de kruipende phlox “Emerald Pink” is gering. Deze opgaande phlox soorten bloeien van juli-oktober.


De opgaande soorten zijn in vele kleuren verkrijgbaar. De plant is een goede bloeiende bodembedekker , maar kan in bijvoorbeeld een hanging-basket ook als hangplant worden gebruikt. Bodembedekkers al vanaf € 19. Zorg voor een goede ventilatie rondom de planten. Aubrieta en Campanula poscharskyana.


Deel een pol in twee of meer stukken en plant de afzonderlijke delen direct. De planten ontwikkelen alleen op zonnige en warme standplaatsen veel nieuwe bloemen. Doorlatende gron die voedselrijk moet zijn en het liefst ook wat kalk moet bevatten, zorgt voor een goede en gezonde groei van phlox.


Ik heb alleen de hogere soorten die in een rijke schakering van kleuren en dus ook effecten beschikbaar is. Tijdens de bloei geven de planten een opvallend kleurrijk vlak in de border, daarom worden het ook wel als structuurplant gebruikt. Geranium endressii is een goede bodembedekker , die leuk als randplant gebruikt kan worden.


Deze plant kan goed worden toegepast in borders, rotstuinen, op hellingen en tussen stapelmuurtjes.

Creeërt een tapijt aan kleur van helder scharlaken rode bloemen. Prachtig voor in de zonnige rotstuin, voor de ran in gemengde bakken en is spectaculair wanneer hij trapsgewijs over muren groeit. Phlox kunt u gemakkelijk vermeerderen. Deze vlambloem, of kruipphlox bloeit rijkelijk met lila blauwe bloemetjes.


Kruipphlox ( phlox subulata Emerald Cushion Blue) bodembedekker. Dit maakt dat de kruipphlox een zeer populaire bodembedekker is. Het tapijt van zoden blijft de gehele winter groen waardoor de plant ook in de winter voor een kleuraccent zorgt in uw tuin. De planten doen het goed als rotsplant, ze hangen fraai over stenen, als randbeplanting en in potten.


Ze onderdrukken onkruid en hebben weinig aandacht nodig. Dan bent u bij Tuincentrum De Oosteinde aan het juiste adres! Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. Zoals gezegd bloeit hij in het voorjaar. De bloemkleur is warmroze met een donker oog.


Omdat deze tuinplant laag blijft en niet teveel eisen aan de grond stelt, is het een zeer geschikte rotsplant. Het beste komt hij dan tot zijn recht in de wat kleinere vakken tot 3m2. Mooi in combinatie met tulpen. Restaurant “THE PHLOX ” biedt een Frans-Belgische keuken met zuiderse invloeden.


Het product en de prijs primeren. Geen tralala, geen overbodige extraatjes, alleen verse eerlijke ingrediënten. En leuke seizoensgebonden suggesties klaargemaakt op buikgevoel van Chef Dieter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts