donderdag 26 mei 2016

Bouwen op de erfgrens

Boek het OP, Chaweng Beach. Makkelijk, snel en veilig boeken! Uw boeking direct bevestigd! Snel en veilig online boeken. Lees echte reviews en boek nu! Snel, eenvoudig, gemakkelijk.

Reserveer online, laagste prijzen. Op zoek naar contactgegevens? Vind ze gemakkelijk en snel via Telefoonboek. U mag bouwen tegen de erfgrens. Er is hier geen minimale afstand.


Een muur op de erfgrens bouwen mag niet zomaar, omdat hij dan voor de helft op de grond van uw buren staat. Natuurlijk kan dit wel als zij daarvoor toestemming hebben gegeven. Voor u gaat bouwen op erfgrens is het dus belangrijk dat u precies weet waar de erfgrens ligt.

Of je buren tegen de scheidsmuur die op de erfgrens staat, mogen bouwen , hangt af van of de muur onderdeel is van jouw woning of niet. Het is een gewone scheidsmuur Jouw buren en jij zijn voor de helft eigenaar. Je buurman mag zonder jouw toestemming tot de helft van de muur inbalken voor bijvoorbeeld een verbouwing. Het bouwen tegen een scheidsmuur kent duidelijke regels: Als een gewone scheidsmuur op de erfgrens staat, mag daartegen gebouwd worden zonder toestemming van de buren. Het is belangrijk dat u de muur, en de gebouwen waar de muur onderdeel van uitmaakt, niet beschadigt.


Je mag dus gewoon bouwen tegen de erfgrens. Een muur óp de erfgrens bouwen mag niet zomaar, omdat hij dan voor de helft op de grond van je buren staat. Vóór je gaat bouwen op erfgrens is het dus belangrijk dat je precies weet waar de erfgrens ligt. Wanneer wél een omgevingsvergunning voor bouwen ? Als het bouwen langs de erfgrens niet vergunningsvrij (bv raamopeningen op minder dan meter uit erfgrens ) betekent dit dat u een omgevingsvergunning moet aanvragen bij de gemeente. Staat een schutting, heg of andere erfafscheiding tussen uw tuin en die van de buren op de erfgrens ? Dan is dit gezamenlijk eigendom.


Allereerst zal duidelijk moeten zijn waar de erfgrens loopt. Meestal zult u het hierover samen met uw buren wel eens kunnen worden, maar bij onduidelijkheid kan een kaart van het Kadaster uitkomst bieden. Lukt het daarmee nog niet, dan kunt u tegen betaling de landmeter van het Kadaster de erfgrens laten aanwijzen.


Bouwen op de erfgrens Wij hebben een vergunning voor het bouwen van een aanbouw. In de vergunning staat dat deze op de erfgrens moet komen.

Even afhankelijk van andere regels, zoals de regels voor vergunningsvrij bouwen , bestemmingsplan vastgelegd recht van overpad bij de notaris e is het bouwen tegen de erfgrens inderdaad toegestaan. Hij blijft immers op eigen erf. U heeft dit recht te allen tijde.


Een afsluiting maakt u met paaltjes en (prikkel)draa een hekwerk, een heg, een schutting etc. Bij het plaatsen van een afsluiting moet u precies weten waar de erfgrens ligt, aangezien u de afscheiding precies boven de erfgrens dient te plaatsen en niet deels op het terrein van uw buurman. Er zijn verschillende regels voor de afstand van een boom of heg tot de erfgrens. Bekijk wat u kunt doen als de boom te dicht op uw erfgrens staat. Bouwen , ongeacht wat, mag tot aan de erfgrens.


Er mogen alleen geen ramen aan de erfgrenszijde zitten, ook niet met niet doorkijkbaar glas. Als u een erfscheiding wilt plaatsen moet u wel weten waar de erfgrens ligt. Zorg daarbij dat er geen cm.


De erfgrens is een denkbeeldige lijn die twee stukken grond van elkaar scheidt. Bij het Kadaster kunt u vragen waar de erfgrens precies ligt. Als het niet duidelijk is waar de grens ligt, kunt u deze laten ‘ reconstrueren’ door het Kadaster.


Het bestemmingsplan maakt in sommige gevallen meer mogelijk dan alleen de standaard landelijke regels voor vergunningsvrij bouwen. In dat geval kan het zijn dat u toch geen vergunning hoeft aan te vragen, ook al valt het bouwplan niet binnen de standaard regels voor vergunningsvrij bouwen. Erfgrens Achtererfgebied meter Voorbeeld 1: Woont u in een tussen­ woning, dan is uw achtertuin eenvoudig het achtererfgebied.


Woont u in een hoekhuis en grenst uw tuin niet aan openbaar toegankelijk gebie dan is de gehele tuin (gerekend vanaf meter achter de voor­ gevel) achtererfgebied. Re: mag ik bouwen tegen de erfgrens NaaEric Olders, van Reli? Afstand tot erfgrens minimaal 1. Overkapping met maximaal twee zijden tegen gevels hoofdgebouw en minimaal aan twee zijden open. Soms gaat de jaar pas lopen vanaf het moment dat de erfgrens ontstaat.


De boom kan dan al veel langer op die plaats staan maar moet misschien toch weg. Mede-eigendom en mandelighei artikelen 5:tot en met 5:BW.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts