dinsdag 17 mei 2016

Skimmia japonica rubella

Vanaf €gratis thuisbezorgd. Hét online tuincentrum met meer dan 10. Het is een compacte wintergroene heester, die een hoogte van 80cm kan bereiken. Wordt zeer veel toegepast in plantenbakken met bladhoudende heesters.


De bloemknoppen die vanaf oktober ontstaan zijn bruinrood.

In het voorjaar verschijnen de lichtroze bloemen. Skimmia japonica ‘Rubella ’ is a compact male skimmia , with reddish, deep green leaves. Dark red flower buds form in autumn and throughout winter until the flowers open in spring. It’s ideal for growing in an autumn or winter container display or using to fill gaps in the border. Hij vormt rode bloemknoppen in grote pluimen die de hele winter kleur geven aan de tuin.


Hij verspreidt in het voorjaar een zoete geur die doet denken aan lelietjes-van-dalen. Reeds van in oktober verfraaien de nog gesloten bloemtrossen deze skimmia om uiteindelijk in april, mei met geurige roomwitte bloemen te bloeien.

Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels! Vragen een beschutte plek in de tuin tegen zon en win op een humusrijke, licht zurige tot zure grond. Skimmia is van nature een plant uit de bossen in Azië. De plant heeft een compacte groeiwijze. Zo kan verklaard worden dat uit Skimmia ‘ Rubella ’ een mutant is ontstaan: Skimmia ‘Pabella’.


Dit is de alom bekende en meest verkochte skimmia met alleen bloemen. In april en mei gaan ze open en ontstaan witroze bloemen. Waar de meeste planten in de winter bladloos door het leven gaan, is de skimmia juist in dit jaargetijde op zijn mooist. Kultivar Rubella je samčí, má větší listy a bohatší květenství, které vypadá jako načepýřené chocholky a příjemně voní. Skimmia houdt van een humusrijke, vochthoudende, zurige bodem.


Deze Rutaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 1centimeter. Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. De Skimmia heeft leerachtige, glanzende bladeren die donkergroen van kleur zijn. Deze sierheester is mannelijk en draagt daardoor wel bloemen, maar geen bessen. Deze groenblijvende struik heeft geurende bloemen.


Rubella is perfect om in een pot te planten en heeft het hele jaar lang een sprankelende kleur.

Wat zijn de meest populaire skimmia soorten? De ‘ Rubella ’ kan 100cm hoog worden. Het blad is ovaal en donkergroen. De bloeiperiode is van september tot en met april. De Skimmia Fragrant Cloud is een wintergroene struik geurende bloem, mannelijk.


Skimmia rubella ‘ Japonica ’ Omschrijving: Skimmia rubella ‘ Japonica ’ is een groenblijvende struik, die bladhoudend is. Ook skimmia japonica rubella kan je tuin betoveren. De mannelijke versie van de skimmia heeft in het voorjaar witte bloemetjes die heel lekker ruiken. Deze skimmia kan ook gele blaadjes krijgen als de zuurgraad van de grond niet goed is of als de plant in de volle zon staat. Houd dit goed in de gaten!


Na de bloei volgen kogelronde rode vruchtjes. The leaves are deep green, leathery. In late winter it produces purple red flower buds freely which look good.


Hij heeft zijn succes te danken aan de opvallende bruinrode pluimen. Deze verschijnen in de herfst tot in het voorjaar en zijn een ware attractie in de wintertuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts