dinsdag 17 mei 2016

Aquarium schoonmaken bodem

Bespaar tot wel via kiesproduct. Zeewaternieuws brengt het dagelijkse nieuws uit de zeewaterhobby in het Nederlands. Lees nieuwsberichten, reviews, aquariavoorstellingen en interviews met experts.


Breed scala aan aquariums voor beginners of professionals, zowel klein als groot. Nu extra voordelig te bestellen bij zooplus. Tot slot, wat zijn jouw ideeën over het aquarium schoonmaken ?

Let hiervoor op het toevoegen van voldoende aquariumplanten en een goede aquariumfilter. Door regelmatig de bodem te stofzuigen wordt niet alleen uw aquarium schoon maar zorgt u ook dat er minder kans is op vergiftiging. Let op, de video laat een ander artikel zien maar is de werking van het product hetzelfde als deze Aquarium Bodem Schoonmaker. Tropische vissen hebben meestal zand of grind op de bodem van hun aquarium liggen.


De vraag blijft moeten we de bodem van het aquarium eigenlijk wel schoon schoonmaken , want in de natuur doet niemand het! Als het goed is streven wij allemaal om een zo’n goed mogelijk evenwicht te krijgen in ons aquarium , maar onze aquaria zijn gewoon te klein om een echte biotoop te vormen. In de bodem nestelen zich ook goede bacteriën.


Door teveel schoonmaken breek je tevens de bacterie structuur af.

Maak het grind van het aquarium schoon om afvalstoffen zoals voerresten, bladeren of uitwerpselen van vissen te verwijderen, deze factoren kunnen namelijk de waterkwaliteit beïnvloeden. Voor het schoonmaken van grind kun je een aquariumstofzuiger gebruiken. Spoel het opgevangen grind uit en gooi het vervolgens terug in het aquarium. Met een aquarium bodemreiniger ben je veel sneller klaar met het schoonmaken van de bodem.


Daarnaast weet je zeker dat de bodem veel beter gereinigd is dan wanneer je met zeefjes en andere oplossingen gaat werken. De aquarium bodemreiniger bespaart je dus niet alleen uren door het werk uit handen te nemen. Een aquarium is een zeer complexe biotoop.


Het duurt heel lang voordat het aquariumwater optimaal is, dus moet je het zo min mogelijk verstoren. De algjes die jouw grind zo vies maken, zijn erg bekangrijk voor je waterkwaliteit. Hoe beter je water is, hoe minder algjes op je grind groeien.


Na het schoonspoelen giet ik al het overige water eruit. Vervolgens schep ik met een theekopje het zand uit de emmer en doe dit voorzichtig aan de achterkant van mijn aquarium terug de bak in. Ik hou daarbij het kopje recht, zodat het zand niet heel veel door de bak dwarrelt. Ik doe maar een klein deel schoonmaken.


Onderhoud van uw aquascape is absoluut noodzakelijk om de schoonheid in stand te houden. Water verversen, ruiten schoonmaken , bodem afhevelen vergroten het kijkplezier! Als je eindelijk je aquarium hebt opgestart en je discusvissen zwemmen al een tijdje lekker ron dan is het hoog tijd om onderhoud te plegen.

Voor de een is dat eens in de twee weken en voor de ander is dat soms wel elke dag. Nu is er één klusje wat toch wat extra aandacht nodig heeft: het schoonmaken van de aquarium glas. Veel mensen zijn hier niet van op de hoogte, maar je kunt je vis(sen) in het aquarium laten op het moment dat je het aquarium gaat schoonmaken. In dit blog vertel ik je graag hoe je dit doet en hoe je op een makkelijke en snelle manier het aquarium schoonmaakt. Bekijk het assortiment met benodigdheden voor het schoonmaken van je aquarium.


Waterverversen en Aquarium filter schoonmaken. Wel belangrijk: laat als het even kan je waterverversing NIET samenvallen met je filterverschoning, maar hou er een paar dagen tussen. Dan voorkom je grote schommelingen.


Maar als je wilt schoonmaken is draaien met een buis vlak over de bodem voldoende, de troep wappert dan iets omhoog en vliegt zo de buis in. Als je nog wat kleine gaatjes aan de zijkant van de buis maakt is de kans ook heel klein dat er een visje of garnaal in floept, dan heb je niet de volle zuigkracht vooraan de buis namelijk. Je aquarium poetsen kan ook de verschillende ruitendoekjes.


Van reinigen tot krasverwijderaars. Deze zijn er met verschillende oppervlakten. Bodemreiniger voor het schoonmaken van de bodem.


Het verwijderen van vuil van de bodem van aquarium is een lastig karwei. De planten trek je vaak los en het vuil dwarrelt al snel door het gehele aquarium. Nu raden ze mij een bodem aan van lava vlokken (zoiets) en een COpomp. Nou is de COpomp niet mijn probleem want dit had ik al verwacht. Nou vroeg ik mij dingen af: Kan ik mijn vissen.


Als het schoonmaken van de decoraties lastig is, haal ze dan uit het aquarium en laat de spullen minuten in een bleekwateroplossing van weken. Giet er daarna kokend water overheen en laat ze drogen voordat je ze weer in het aquarium zet. Let erop dat alle bleek eraf is, want je vissen gaan ervan dood. Maar een aquarium hou je in principe proper door voor een goed evenwicht te zorgen.


Want dan groeien de reinigingsbacteriën optimaal (en breken die zelfs het vuil op de bodem af), wordt het aquarium niet vuil, hoef je het dus niet schoon te maken, spaar je je vissen stress en worden ze dus niet ziek (of hebben er minder kans toe).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts