dinsdag 3 mei 2016

Perenboom snoeien voorbeeld

Staat je perenboom in een pot? Lees dan meer over de verzorging bij kleine bomen in pot. Een peer bloeit in het voorjaar en is bladverliezend. Daarom is snoeien in de winter het best, want dan kun je goed zien wat je doet.


In de zomer moet je het waterlot verwijderen. Kijk bij fruitboom snoeien voor een video. Wil je een perenboom snoeien ? Het voorbeeld op de foto betreft trouwens een zeer unieke perenboodeze is op een boot te vinden! Afgezien van dit exemplaar zullen wij de focus uiteraard vooral op perenbomen in de tuin gaan leggen en neemt de perenboom snoeien daarbij een centrale plek in. Een makkelijke taak: de perenboom snoeien.


De perenboom , ook bekend als Pyrus, komt veel voor op het noordelijk halfrond en produceert de welbekende peer. Een perenboom snoeien is heel erg belangrijk wanneer je ervoor wilt zorgen dat er peren aan de boom komen. Belangrijk hierbij is dat u in ieder geval weet wanneer u een perenboom dient te snoeien en hoe u moet snoeien.


Perenboom snoeien voorbeeld

Onderstaande tips helpen u bij de juiste snoei. Er bestaan diverse soorten perenbomen. Perenboom snoeien : houd hier rekening mee! Het bloeiseizoen van de peer komt er weer aan.


Voor een mooie bloei moet je een perenboom snoeien. Alleen het snoeien van een peer heeft meer voordelen. De manier van groeien en snoeien van de perenboom is gelijk aan die van de appelboom. Om die reden is hier hetzelfde verhaal te lezen als bij de appelboom.


Perenboom snoeien voorbeeld

Uw perenboom snoeien dient regelmatig gedaan te worden. Hiermee voorkomt u grote snoeiwonden, daardoor krijgen ziektekiemen weinig kans om uw boom binnen te dringen. De jongere varianten dien je te snoeien in de maanden maart en april de oudere varianten moet je snoeien als het blad valt let er wel op dat het dan niet meer vriest. Snoeien gebeurt tussen begin december en eind februari, wanneer de groei stil staat, en wanneer het niet harder vriest dan -graden Celsius.


De wintersnoei is eigenlijk de reguliere snoei van de perenboom , de zomersnoei kun je doen als het echt nodig is. Nu je weet wanneer een perenboom snoeien gebeuren moet, kun je aan de slag gaan. Het snoeien van een perenboom. Prinsentuin College in Breda. Verbeek fruit en tuinplanten.


Wel is dan van jouw kant het nodige onderhoud en de juiste begeleiding van de boom nodig. Wij geven je graag de beste tips van onze eigen hoveniers mee om er voor te zorgen dat jouw boom schitterend groeit en bloeit en die prachtige vruchten gaat geven. Bij appelen en peren gebeurt de traditionele snoei uiteraard in de winter terwijl pruimen en kersen in de zomer worden gesnoeid. Pruimenbomen en fruitbomen snoeien kan niet het hele jaar door. In de winterperiode mag je absoluut geen pruimenbomen snoeien.


De periode waarin je de bomen het beste kunt snoeien begint medio april en eindigt medio september. Omdat veel pruimenbomen in augustus rijpe vruchten hebben, kun je het beste vlak na de oogst snoeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts