maandag 10 maart 2014

Afvoer water tuin

Groot assortiment Water afvoer. Van tuinhout tot sierbestrating! Wateroverlast wordt niet per definitie veroorzaakt door (te) veel bestrating in uw tuin.


Maar regenwater moet uiteraard wel afgevoerd kunnen worden. Door dit regenwater te infiltreren in uw eigen tuin voorkomt u overlast in uw wijk en maakt u uw eigen tuin meer zelfvoorzienend op het gebied van water : uw planten zijn er blij mee.

De bestrating in de tuin moet op afschot (afloop) liggen. Daarnaast moet er een goed het regenwater juist afgevoerd worden naar het grondwater of riool. Deze twee zaken zijn noodzakelijk voor een goede afvoer van overtollig water. Het voorkomt schade aan de woning, beplanting of gewoonweg ongemak van natte voeten.


In de grond zakken (infiltratie). Hoe beter doorlatend de gron hoe sneller het water weg is. Bereken vooraf goed wat jouw tuin aankan, dus hoeveel regenwater je tuin kan opvangen.

Door een vulautomaat tussen de regenton en regenpijp aan te sluiten, wordt overtollig water naar een infiltratieplek in de tuin of het riool geleid als de ton vol zit. Ook een bladvanger bovenaan de regenpijp is handig: deze scheidt bladeren en andere grove delen van het regenwater om verstopping en vervuiling van het water te voorkomen. Regenwater houdt je het makkelijkst in de tuin met behulp van ACO RainBloxx 200. Het regenwater wordt snel opgenomen door de RainBloxx en geleidelijk weer afgegeven aan zand en tuinaarde. De hemelwaterafvoer bij jouw woning en tuin zal aangesloten moeten worden op het riool.


Er moet een sleuf gegraven worden en het geheel moet aangesloten worden op de bestaande afvoer Het geheel moet goed afgetrild worden om verzakkingen te voorkomen en de bestrating moet weer vakkundig gelegd worden. Heb je last van overtollig water in de tuin ? U koopt hier voordelig een rvs afvoerput of een gietijzeren schrobput. Het Gietijzeren expemplaar heeft een mooie landelijke uitstraling en past goed onder de buitenkraan in uw tuin of aan uw huis.


Met een afvoerputje is uw terras na een fikse regenbui snel weer droog. Ook bij het schrobben en schoon spuiten, heeft u veel plezier van een afvoerputje in de tuin. Voor een afvoerputje is een afvoer nodig, bijvoorbeeld een aansluiting op het riool.


Een regenpijp tegen de (achter)-gevel biedt een voor de hand liggende oplossing. Benieuwd hoe je jouw tuin kunt omtoveren tot een ware regentuin? Tip 1: Gebruik regenwater van het dak.


Er zijn talloze mogelijkheden om regenwater op je dak op te vangen en de afvoer van het water te vertragen.

De meeste tuinen bieden bovendien ruimte om water van het dak te. Kijk ook op de pagina hoe maak ik mijn dak rainproof. Door klimaatverandering en het bestraten van tuinen ontstaan problemen met de afvoer van regenwater. Als er water na veel regen in de tuin blijft staan boor dan met een grondboor gaten en gooi er grind in.


Zorg voor genoeg afschot zodat het water van het huis afloopt. Plaats een Hydroblob en bedek deze met een laag grind of split, dit heeft vrijwel hetzelfde effect als een watergoot. Graaf je tuin bij aanleg voldoende diep af, klei of leem kunnen ervoor zorgen dat water niet weg kan vloeien in de ondergrond. Voor meer oplossingen zie waterafvoer. Hemelwater in de tuin Afkoppelen als inspiratiebron, met subsidie van de gemeente Nijmegen Een regenton, regenwaterval of inf iltratievijver?


Wanneer je de afwatering overslaat bij de aanleg van de tuin dan kan het ‘overtollige’ water geen kant op. Water loopt niet weg of blijft staan op terras? Gelukkig zijn er oplossingen voor waterafvoer van uw oprit of terras en drainagesystemen voor de tuin zonder gebruik van het riool in uw tuin , terras en zelfs oprit. Oplossing voor regenwater afvoer.


Het is namelijk niet de bedoeling dat u uw afwateringssysteem aansluit op het riool en u daar problemen mee krijgt. Zo voorkomt u wateroverlast in de tuin , op het terras en bij op- en afritten. Eenvoudig online bestellen.


Afvoer voor dakgoot, riool, keuken en sanitair. Ook douchegoot, douchedrain en sifon wastafel. Alle afvoermaterialen en pvc buis vind je bij GAMMA. Check de voorraad van de bouwmarkt of bestel online! Hieronder volgt een overzicht van huis, tuin en keukenmiddeltjes om een verstopte afvoer te ontstoppen.


Het principe is om een vloeibaar product in de gootsteen dan wel afvoer te gieten. Vervolgens zal het product na een chemische reactie inwerken op de verstopping (wat in de meeste gevallen een combinatie is van vet en haar). Giet een glas witte azijn in de afvoer. Strooi daarna een half glas soda in de pijp.


Door het schuimen worden de leidingen schoongemaakt. Laat dit minimaal een uur inwerken. Kook een liter water en giet het hete water in de afvoer. Gebruik de plopper om de verstopping in beweging te krijgen.


Spoel de afvoer nog een keer door met heet water.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts