dinsdag 25 maart 2014

Pampasgras roze

Tuinierplezier begint hier op Bakker. Geurende rozen of toch haagrozen? Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Winterbescherming is gewenst. Prachtig roze pampasgras Cortaderia Rosea koopt u bij Tuinplant.


Het pampasgras (Cortaderia selloana) is een fors, laat bloeiend siergras uit Zuid-Amerika.

De dikke veerachtige pluimen staan op stevige stengels, zijn zilverig wit tot iets roze en steken ver boven de bos fijn blad uit. Bloeiwijze pampasgras cultivars. De vrouwelijke planten bloeien in september met volle, prachtige zilverwitte, roze of crème pluimen, dit is afhankelijk van de cultivar. Daarom staat pampasgras erg mooi midden in het gazon, voor het terras of langs een vijver.


Het gras is een echte blikvanger. Is pampasgras een siergras? Ze vormen zware pollen, opgebouwd uit ruwe bladeren. Hoe groot kan pampasgras worden?

De plant gedijt dan ook goed aan de rand van een vijver. Het welbekend pampasgras met zijn dikke witte pluimen, mooi in een grote vaas binnenshuis. Pampasgras bloeit in de periode augustus-november en is niet geurend.


Dit siergras is een variant op de gewone Cortaderia selloana maar dan met een roze pluim. De Cortaderia selloana is een siergras dat wel de ruimte nodig heeft om goed uit te kunnen komen. Papmpasgras is een één tot twee meter hoge grasplant waarvan de pluimen met zaad een hoogte van drie tot vier meter kunnen bereiken. De lange grashalmen zijn puntig en vlijmscherp. Heel soms zie je ze: de echte roze pampasgras ! Een zacht roze gloed bepaalt de kleur.


Droogbloemen pampas pampasgras gras roze geel tarwe phleum. Een indrukwekkende blikvanger. Leent zich uitstekend voor de achterkant van de border. Van oorsprong komt de plant uit Zuid-Amerika.


De bladeren hebben een blauwgroene tot grijsgroene kleur. Vanaf €nu te koop bij Bomenenzo. Flamingo roze pluimen geven dit pampasgras een exotisch voorkomen.


Dit bijzonder mooie siergras kan tot 2m hoog worden en heeft dus de ruimte nodig om te kunnen groeien.

Heeft u hier de ruimte voor, dan is dit pampasgras onwaarschijnlijk mooi om als solitair in uw tuin te plaatsen. Breng Kleur terug in uw Tuin met de Bloemen, Planten en Zaden van Bakker. Grasachtige bladeren (het betreft een siergrassoort) en uit de kern groeien mooie grote witte pluimen. Beter is het om wat stro tussen het blad te stoppen en het geheel goed aan te binden met een touwtje.


Je kan dan het blad van de Cortaderia selloana in het voorjaar afknippen tot een hoogte van ongeveer 30cm. Deze Cortaderia selloana “Rosea” of Roze pampasgras is geschikt om mooie accenten te leggen. Deze siergrassoort komt prima tot zijn recht als sollitair met zijn mooie groene neerhangende blad.


Gras – dat klinkt misschien een beetje saai. Gras is meer dan alleen de groene sprieten van je gazon. Je hebt ook tientallen soorten. In onze tuinen staan vooral de vrouwelijke exemplaren van Cortaderia selloana. Het is een prachtige plant die uw tuin een unieke kleur geeft, omdat zijn bloemen een roze kleur hebben die je niet vaak tegenkomt.


Het siergras moet in de winter afgeknipt worden en groeit het jaar daarop weer terug. Dan bieden veel online winkels uitkomst. Hier koop je het siergras in tal van kleuren, van neutraal beige tot roze.


Vaas, €1– Koya Living.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts